Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Färskostglass med vaniljsmak

Inget andas svensk sommar som en härlig vaniljglass. I detta recept presenteras en variant där färdig vaniljglass mixas samman med vanilj och cream cheese för extra krämighet. Lägg upp den släta blandningen i en skål och avnjut med härliga jordgubbar till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram glasspaketet ur frysen och låt det tina ca 10 minuter
  2. Skär glassen i bitar och lägg i en matberedare. Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg fröna och cream cheese i matberedaren. 
  3. Mixa blandningen slät. 
  4. Lägg upp i en skål och servera direkt.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut glass mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri färskost.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Tips

Om glassen blir för lös när den mixats så går det bra att sätta in den i frysen en liten stund.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 l vaniljglass
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl naturell cream cheese
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 870 kJ / 208 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept