Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kall rabarber- och jordgubbssoppa

En smakrik, kall rabarber- och jordgubbsoppa som passar utmärkt med vaniljglass. Låt rabarber, kanel och vanilj koka ihop och sedan stå i kylen över natten före du blandar ned jordgubbar och toppar med finstrimlad citrontimjan. Serverar och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rabarberstjälkarna och skär dom på skrå i skivor (ca 1 cm tjocka). Häll vattnet i en sauteuse eller en bred kastrull. Dela vaniljstången på längden och lägg den tillsammans med sockret och kanelen och koka upp.
  2. Koka ett par minuter på medelhög värme och låt det sedan dra i ca 10 minuter.
  3. Lägg i rabarberna och koka upp igen. Tag av från värmen och låt svalna.
  4. Kyl soppan över natten i kylskåp utan omrörning. Tag ur kanel- och vaniljstång.
  5. Rensa och skär ner jordgubbarna i sex delar. Blanda bitarna med lätt hand. Sprid över citrontimjan. 
  6. Till servering: Servera gärna med vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
Innehåll
  • 200 g rabarber
  • 2 dl vatten
  • 1/2 st vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 1 liten kanelstång
  • 200 g jordgubbar
  • 1 msk finstrimlad citrontimjan
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan