Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varm pastasallad med tomater och prosciutto

Ibland går det snabbt att tillaga en underbar middag. Du steker tomaterna i vitlök och olja och blandar sedan in pastan och salladen och slutligen den mästerliga prosciutton. Snabbt, smidigt och välsmakande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skölj salladen och låt den rinna av.
  2. Blanda balsamvinäger, olivolja och skalad skivad vitlök i en kastrull. Skölj tomaterna. Lägg ner dem och oliverna i kastrullen och värm försiktigt tills tomaterna mjuknar. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Blanda pastan med tomatblandningen och salladen.
  4. Servera pastasalladen med prosciutto.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera innehållet på pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta (280 g motsvarar ca 8 dl)
  • 1 påse blandad sallad (à 150 g)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g körsbärstomater
  • 16 oliver
  • salt och svartpeppar
  • prosciutto till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1112 kJ / 266 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden