Ädelostpaj med stekta päron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ädelostpaj med stekta päron

Smakrik ädelostpaj med stekta päron är perfekt på buffén eller som lunch- eller middagsrätt. Och med färdig pajdeg gör det fort och lätt. Servera ädelostpajen med lufttorkad skinka, valnötter och sallad. En paj går alltid hem hos både stora och små.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en pajform ca 23 cm i diameter med pajdegen (för 6 port). Lägg folie på degen. Förgrädda den mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta bort foliet.
  3. Skala, kärna ur och tärna päronen. Stek dem i matfettet tills de får fin färg.
  4. Smula osten. Vispa upp äggen blanda dem med osten, mjölken och päronen. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll ostblandningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills den har stelnat
  6. Till servering: Servera pajen med prosciutto valnötter och sallad.

För alla

Läs ingrediensförteckningen på pajdegen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör din egen pajdeg med glutenfri mjölmix
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Välj laktosfri mjölk. Välj laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut mjölk mot soja-, ris- eller havrebaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g färsk kyld pajdeg
  • 2 fasta päron
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 förp ädelost (à 140 g)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Till servering
  • prosciutto
  • valnötter
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2642 kJ / 631 kCal