Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen sallad med fylld pasta och mozzarella

Denna ljumma sallad med fylld pasta och god mozzarella är snabb och fräsch. Blanda bara ihop din syrliga dressing med grönsaker, mozzarella och aromatisk basilika och lägg upp på ett stort fat med din nykokta pasta. Bara att hugga in och njuta!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna på mitten. Dela och kärna ur avokadon. Skär mozzarella och avokado i 2 cm stora bitar. Skala och skiva schalottenlöken fint. Finhacka basilikan.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop olja, vinäger, citronjuice + skal, vitlök, socker, salt och peppar. Blanda dressingen med grönsakerna, mozzarellan och basilikan.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och lägg upp pastan på ett stort fat tillsammans med grönsaker, mozzarella och ruccola.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 avokado
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 1 schalottenlök
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 1/2 msk balsamvinäger (gärna vit)
  • juice av 1/2 citron
  • skal av 1 citron
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 paket färsk fylld pasta (à 250 g), gärna tryffel eller kronärtskocka
  • 1 påse ruccola (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?