Varm mozzarellasandwich | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Varm mozzarellasandwich

Buffétillbehör när det är som bäst! En varm mozzarellasandwich har allt, salt parmaskinka och krämig mozzarellaost. Smörgåsarna går lika bra att servera till en sallad som till plockmat.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på våffeljärnet.
  2. Skär osten och tomaterna i ganska tunna skivor. Plocka basilikabladen.
  3. Lägg ut 4 av bröden (för 4 port). Täck dem med ost, basilikablad, tomater och överst ost. Salta och peppra. Lägg på de andra bröden.
  4. Grädda mackorna en och en i våffeljärnet till fin färg. Dela bröden på diagonalen. Lägg parmaskinka mellan bröden.
  5. Servera dem ev på salladsbädd eller i pappersservetter.

Tips

Om du vill servera mackorna på salladsbädd så passar det att ringla över en dressing gjord på 1/2 dl olivolja, 2 msk rödvinsvinäger, salt och peppar (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 skivor formfranska
  • 250 g buffelmozzarella
  • 2 tomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 100 g parmaskinka i tunna skivor
  • salt
  • svartpeppar
  • 150 g blandad sallad
Lägg till i inköpslistan