Ägg- och pestociabatta med mozzarella
Många olika smaker i skön förening har du i denna läckra smörgås på ciabatta, pesto, mozzarella och lufttorkad skinka. Uteslut skinkan så blir den vegetarisk.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
4 portioner
2 ciabattabröd
4 ägg
2 buffelmozzarella (à 125 g)
4 kronärtskockshjärtan i olja (gärna grillade)
1 dl grön pesto
8 skivor lufttorkad skinka
basilikablad till garnering
1 msk olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri ciabatta.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, använd ost lagrad mer än 3 månader och välj mjölkfri pesto.
Gör äggfri: uteslut äggen, kontrollera brödet och peston.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, välj mjölkfritt ostalternativ och mjölkfri pesto.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer