Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Ägg- och pestociabatta med mozzarella

Många olika smaker i skön förening har du i denna läckra smörgås på ciabatta, pesto, mozzarella och lufttorkad skinka. Uteslut skinkan så blir den vegetarisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mjukkoka äggen ca 5 minuter. Spola dem i kallt vatten.
  2. Dela mozzarellan på mitten. Skär kronärtskockorna i mindre bitar.
  3. Halvera bröden. Stek brödhalvorna gyllenbruna i olja i en stekpanna. Bred på pesto.
  4. Lägg mozzarellan på ena sidan brödet, ägget på den andra och skinkan i mitten. Fördela kronärtskockan över mackan.
  5. Skär ett snitt i ägget strax före servering så att den krämiga gulan rinner ut. Garnera med basilikablad. Ringla över lite olja. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri ciabatta.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, använd ost lagrad mer än 3 månader och välj mjölkfri pesto.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, välj mjölkfritt ostalternativ och mjölkfri pesto.
Gör äggfri: uteslut äggen, kontrollera brödet och peston.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ciabattabröd
  • 4 ägg
  • 2 buffelmozzarella (à 125 g)
  • 4 kronärtskockshjärtan i olja (gärna grillade)
  • 1 dl grön pesto
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • basilikablad till garnering
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?