Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Varm lyxchoklad med chili

Inspireras av italienarnas sätt att dricka varm choklad – tjock och krämig ska den vara! Servera istället i lite mindre koppar. I den här lyxiga varma chokladen tillsätter vi apelsin och chili för extra smak och toppar med hackade nötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 små koppar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm mjölken, hälften av vispgrädden, apelsinskal och chiliflakes i en kastrull. Låt sjuda på svag värme ca 4 minuter.
  2. Tillsätt nästan all choklad (spara lite till topping) och ingefäran. Rör om och låt sjuda ca 1 minut.
  3. Vispa resten av grädden.
  4. Häll upp chokladen i små koppar. Toppa med vispad grädde, hackade nötter och resten av den mörka chokladen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, grädde och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per kopp.

Ingredienser

Portioner: 4 små koppar
  • 2 dl mjölk (3 %)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 krm chiliflakes
  • 60 g hackad mörk choklad (70 %)
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 msk hackade nötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1331 kJ / 318 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer