Ganache

21
3
Ganache

När choklad och grädde möts i en kastrull kan inte annat än magi uppstå. Med lite smör som sällskap blir denna lena ganache en dröm att bre på en tårta. Ge ganachen en extra dimension genom att smaksätta den med kaffe, kanel eller apelsinskal.

Skriv ut
Ganache

Ingredienser

3 dl
200 g
mörk choklad
1 1/2 dl
vispgrädde
25 g
smör

Smaksättningsförslag

1 tsk
kanel
1/2 msk
rivet apelsinskal
2 tsk
frystorkat kaffe

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, grädde och smör.

Näringsvärdet är per dl exkl. smaksättning.

Gör så här

Tips

Ganachen passar bra att bre på en tårta eller en kaka.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Anne-li

2021-02-14

Vilket enkelt och gott recept! Tog hälften mjölkchoklad , supergott. Kommer att användas flitigt!

Camilla

2020-06-30

Notera att den är fri från gluten sålänge man väljer en choklad som är fri från gluten!

Redaktionen ICAse

2020-07-01

Hej Camilla! Tack för din kommentar. Det kan finnas spår av gluten i många livsmedel, även i choklad. Men choklad räknas som glutenfri. Vi utgår från vanlig choklad i detta recept utan tillsatta ingredienser med gluten i. I de recept där det är choklad med någon särskild smaksättning (t ex kex) så skriver vi allergianpassningen efter den specifika ingrediensen. Hälsningar Ulrika

Alexandra

2019-12-14

Notera: ta av kastrullen från plattan när du ser små bubblor. Grädden ska vara varm men inte nå kokpunkten.

Näringsvärde per portion

Energi 2589 KJ / 618 kCal
Fett 49 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 41 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept