Ganache
När choklad och grädde möts i en kastrull kan inte annat än magi uppstå. Med lite smör som sällskap blir denna lena ganache en dröm att bre på en tårta. Ge ganachen en extra dimension genom att smaksätta den med kaffe, kanel eller apelsinskal.
Ingredienser
3 dl
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
25 g smör
Smaksättningsförslag
1 tsk kanel
1/2 msk rivet apelsinskal
2 tsk frystorkat kaffe
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är per dl exkl. smaksättning.
Energi2589 KJ / 618 kCal
Fett49 g
Salt0.1 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g
Kommentarer
Så enkel och så god! Jag gör den som topping på frozen cheescake och den kombinationen är oslagbar. Går jättefint att frysa efter att man brett den på kakan! Drar man på lite hackad snickers, jordnötter och kolasås så får man en vild snickers cheescake!
Esther
2023-05-18Vilket enkelt och gott recept! Tog hälften mjölkchoklad , supergott. Kommer att användas flitigt!
Anne-li
2021-02-14Notera att den är fri från gluten sålänge man väljer en choklad som är fri från gluten!
Camilla
2020-06-30Hej Camilla! Tack för din kommentar. Det kan finnas spår av gluten i många livsmedel, även i choklad. Men choklad räknas som glutenfri. Vi utgår från vanlig choklad i detta recept utan tillsatta ingredienser med gluten i. I de recept där det är choklad med någon särskild smaksättning (t ex kex) så skriver vi allergianpassningen efter den specifika ingrediensen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-01