Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad  

Julgodis när det är som bäst! Detta recept på julmarsipan med smak av saffran, rom, apelsin, mörk choklad och mandel passar toppen som gå bort-present i juletider eller som sötsak på julbordet eller adventsfikat.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop saffran, rom och apelsinjuice. Blanda med marsipanen. Rulla till två rullar ca 15 cm långa (för ca 30 st). Lägg på bakplåtspapper och ställ i kylen minst 30 minuter.
  2. Skölj och skrubba apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet.
  3. Smält chokladen över vattenbad. Pensla rullarna med chokladen runt om. Strö över mandel och apelsinskal. Ställ i kylen. Skär i skivor vid servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Ingredienser

Portioner: ca 30 bitar
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • ev 1 msk mörk rom
  • 1 msk färskpressad apelsinjuice
  • 400 g marsipan
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 1/2 dl hackad mandel
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer