Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad  

36
4
Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad  

Julgodis när det är som bäst! Detta recept på julmarsipan med smak av saffran, rom, apelsin, mörk choklad och mandel passar toppen som gå bort-present i juletider eller som sötsak på julbordet eller adventsfikat.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad  

Ingredienser

ca 30 bitar
1 paket saffran (à 1/2 g)
ev 1 msk mörk rom
1 msk färskpressad apelsinjuice
400 g marsipan
1 tsk finrivet apelsinskal
100 g mörk choklad (70%)
1/2 dl hackad mandel

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.
Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Nathalie

2021-12-23

Supergod! Gjorde denna förra julen och den blev då ett måste. Så har gjort den i år igen. :D

Mikael

2021-12-09

Om marsipanen blir kletig ta florsocker som gör den normal igen.

Karin

2020-12-23

Följde receptet till punkt och pricka men tyvärr blev ”marsipanen” bara en kletig gegga. Inget recept jag rekommenderar...

Näringsvärde per portion

Energi 346 KJ / 83 kCal
Fett 3 g
Salt 0 g
Kolhydrater 11 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden