Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad
Julgodis när det är som bäst! Detta recept på julmarsipan med smak av saffran, rom, apelsin, mörk choklad och mandel passar toppen som gå bort-present i juletider eller som sötsak på julbordet eller adventsfikat.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
ca 30 bitar
1 paket saffran (à 1/2 g)
ev 1 msk mörk rom
1 msk färskpressad apelsinjuice
400 g marsipan
1 tsk finrivet apelsinskal
100 g mörk choklad (70%)
1/2 dl hackad mandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi346 KJ / 83 kCal
Fett3 g
Salt0 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g
Kommentarer
Låter jättegott! Måste prövas.
Anna
2023-12-07Går den att frysa in tro? Om det blir över…
Héléne
2022-12-02Hej Héléne! Tack för din fråga och ledsen att svaret dröjt. Det finns risk att marsipanen blir fuktig om den ligger i frysen så vi rekommenderar inte att frysa in denna julmarsipan. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-11-03Supergod! Gjorde denna förra julen och den blev då ett måste. Så har gjort den i år igen. :D
Nathalie
2021-12-23