Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad  

29
2
Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad  

Julgodis när det är som bäst! Detta recept på julmarsipan med smak av saffran, rom, apelsin, mörk choklad och mandel passar toppen som gå bort-present i juletider eller som sötsak på julbordet eller adventsfikat.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad  

Ingredienser

ca 30 bitar
1
paket saffran (à 1/2 g)
ev 1 msk
mörk rom
1 msk
färskpressad apelsinjuice
400 g
marsipan
1 tsk
finrivet apelsinskal
100 g
mörk choklad (70%)
0.5 dl
hackad mandel

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Karin

12/23/2020

Följde receptet till punkt och pricka men tyvärr blev ”marsipanen” bara en kletig gegga. Inget recept jag rekommenderar...

Josefine

12/19/2018

Jättegoda! Rekommenderar att använda brödkniv när man delat dem, annars spricker chokladen.

Näringsvärde per portion

Energi 346 KJ / 83 kCal
Fett 3 g
Salt 0 g
Kolhydrater 11 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept