Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad
Julgodis när det är som bäst! Detta recept på julmarsipan med smak av saffran, rom, apelsin, mörk choklad och mandel passar toppen som gå bort-present i juletider eller som sötsak på julbordet eller adventsfikat.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
ca 30 bitar
1 paket saffran (à 1/2 g)
ev 1 msk mörk rom
1 msk färskpressad apelsinjuice
400 g marsipan
1 tsk finrivet apelsinskal
100 g mörk choklad (70%)
1/2 dl hackad mandel
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi346 KJ / 83 kCal
Fett3 g
Salt0 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g
Kommentarer
Många klaga på att den blir kletig, men om man ställer in den i kylen stelnar den. Jag brukar frysa den också. Det fungerar utmärkt.
Anders
2024-12-23Bytte ut den hackade mandeln mot hackad pistage och mörk rom mot amaretto, supergott!
Ida
2024-12-21Låter jättegott! Måste prövas.
Anna
2023-12-07