Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Bananglass på pinne

Barnsligt gott och - ganska hälsosamt på köpet! Bananglassen doppas i smält choklad och strösslas med kokos, hackade nötter eller torkade bär. Löjligt lyxigt att plocka fram ur frysen till mellis eller dessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st glasspinnar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela bananer på mitten. Tryck fast en glasspinne i varje bananhalva och lägg i frysen minst 2 timmar.
  2. Doppa i choklad. Strö över kokos, hackade nötter eller frystorkade bär.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i chokladen.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i chokladen.

Ingredienser

Portioner: 6 st glasspinnar
  • 3 bananer
  • 6 pinnar till glass
  • smält ljus eller mörk choklad
  • kokos
  • hackade nötter
  • frystorkade bär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1078 kJ / 258 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer