ÖVER 60 MIN | Enkel

Bananglass på pinne

Barnsligt gott och - ganska hälsosamt på köpet! Bananglassen doppas i smält choklad och strösslas med kokos, hackade nötter eller torkade bär. Löjligt lyxigt att plocka fram ur frysen till mellis eller dessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st glasspinnar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela bananer på mitten. Tryck fast en glasspinne i varje bananhalva och lägg i frysen minst 2 timmar.
  2. Doppa i choklad. Strö över kokos, hackade nötter eller frystorkade bär.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i chokladen.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i chokladen.

Ingredienser

Portioner: 6 st glasspinnar
  • 3 bananer
  • 6 pinnar till glass
  • smält ljus eller mörk choklad
  • kokos
  • hackade nötter
  • frystorkade bär

Näringsvärde
Per portion

Energi 1078 kJ / 258 kCal