Chokladtoppade havreflarn med bär och nötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Chokladtoppade havreflarn med bär och nötter

Hemlagade julgotter smakar alltid bäst. Smält mörk choklad med nötter, torkad bär och frukt på havreflarn fixar du rekordsnabbt. Låt svalna en stund och du kan duka fram dina fina kakor på gottebordet. De nötiga frukt& bärflarnen passar lika bra till gofikat året runt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält den i mikrovågsugn eller över ett vattenbad. Blanda ner nötterna och frukten. Spara gärna lite nötter och frukt att dekorera med.
  2. Klicka eller ringla chokladen över flarnen. Strö över lite nötter och bär som dekoration. Låt stelna.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havreflarn.
Gör laktosfri: välj laktosfria havreflarn. Välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria havreflarn. Välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl nötter
  • 1/2 dl torkad frukt och bär
  • 12 havreflarn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1491 kJ / 358 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept