UNDER 60 MIN | Medel

Varm kycklingsallad med kålrot och sötpotatis

En fräsch sallad är aldrig fel, men ibland vill man ha den varm för mättnadskänslan. Då är den här salladen med kyckling, kålrot, sötpotatis och en massa godsaker ett ypperligt val!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Tina sojabönorna.
  3. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg dem i en långpanna. Krydda rotfrukterna med salt och peppar. Ringla över olja och honung och blanda runt. Rosta i ugnen i ca 15 min.
  4. Skala och skär löken i tunna skivor. Skölj löken i kallt vatten och låt rinna av.
  5. Blanda yoghurt och sriracha till en dressing.
  6. Skala och skär melonen i tärningar. Skrubba och skölj citronen i ljummet vatten.
  7. Stek kycklingen i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C. Krydda med salt och peppar. Skär kycklingen i bitar.
  8. Vänd samman kyckling, rotfrukter och ruccola, sojabönor och melon.
  9. Strö över solroskärnor, grovhackad persilja och koriander. Riv skal av citronen över salladen. Servera kycklingsalladen med srirachayoghurten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersätttningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Salakis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/4 kålrot
  • 2 sötpotatisar
  • 2 palsternackor
  • salt
  • peppar
  • 3 msk olja
  • 1 msk flytande honung
  • 3 schalottenlökar
  • 1 dl matlagningsyoghurt (16%)
  • 1 msk gul srirachasås
  • 1/2 honungsmelon
  • 1 citron
  • 200 g kycklingfilé (gärna med skinn)
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
  • 1 dl frysta tinade sojabönor
  • 3 msk rostade solroskärnor
  • persilja
  • koriander