Laktovegetarisk gryta med blomkålsyoghurt och picklad gurka
En perfekt vegetarisk gryta där rotfrukterna står i centrum. Med sötma från äppeljuice, sting från sambal oelek och krämighet från yoghurt blir denna mättande rotfruktsgryta snabbt en favorit.
Ingredienser
4 portioner
Picklad gurka
1 gurka
1 dl äppelcidervinäger
1/2 dl rörsocker
Gryta
1/2 kålrot
2 gulbetor
1 stor morot
3 jordärtskockor
1 palsternacka
2 salladslökar
4 dl äppeljuice
4 msk grönsaksfond
1 tsk sambal oelek
1/2 dl syltlök
10 champinjoner
1 dl matlagningsyoghurt (24%)
200 g haricots verts (bönor)
salt
svartpeppar
Blomkålsyoghurt
150 g blomkål
rapsolja eller smör (till stekning)
3 msk fetaost
1 dl matlagningsyoghurt (24%)
2 tsk flytande honung
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och fetaost.
Recept och bild i samarbete med Salakis.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
test
Simon
2019-11-28