Blomkålsgratäng med frasigt bröd
Vi älskar rätter som lagar sig självt, och denna blomkålsgratäng med frasigt bröd i gör exakt det! Smaksätt med parmesanost och rivet citronskal i äggstanningen som tillför härlig syrlighet till gratängen och toppa med hackad dragon innan servering.
Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud
2 msk olivolja
skalet av 1 citron (gärna ekologisk)
5 ägg
2 dl grekisk yoghurt (10%)
1 dl grädde
40 g riven parmesan eller annan lagrad hårdost
100 g salladsost
muskot
salt
nymalen peppar
1 knippe dragon
4 skivor dagsgammalt bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt, grädde och salladsost.
Recept och bild i samarbete med Salakis.
Gör så här
Tips
Gratängen kan även göras med jordärtskocka, broccoli, spetskål eller savojkål.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2075 KJ / 495 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater20 g
Protein22 g
Kommentarer
Väldigt gott! Vi hade inget gammalt bröd hemma, körde utan, och fick lägga på lite tid i ugnen till totalt runt 35 min. Fräscha smaker med dragon och citron ihop.
Karin
2021-03-03Nej. Denna rätt kommer vi inte laga igen. Blomkålen mjuknade aldrig och äggstanningen blev inte bra. Det smakade inte illanen inte gott heller.
Christina
2020-11-18Ulf Jag kokade blomkålen i ett par minuter först innan jag lägger dom i ugnsformen då blev det bra
Ulf
2020-02-10