UNDER 45 MIN | Medel

Höstig soppa med jordärtskocka och pumpa

En riktigt mustig soppa med jordärtskocka, pumpa och sötpotatis som får lite sting från chili och krämighet från yogurt. En mättande och värmande favorit i höst- och vinterrusket.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna pumpan och sötpotatisen. Skala och klyfta löken.
  2. Fräs jordärtskocka, pumpa, sötpotatis, lök och hackad chili i rapsolja. Tillsätt tomatpuré, vin, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde och koka i ca 20 min.
  3. Tillsätt yoghurten och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Servera med en klick yoghurt, bladpersilja och rivet citronskal och gärna lite nymald svartpeppar.

För alla

Kontrollera noga innhållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av grädde och yoghurt.

Recept och bild i samarbete med Salakis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g gul pumpa (t ex butternut)
  • 2 medelstora sötpotatisar
  • 1 gul lök
  • 4 rensade jordärtskockor (4 st motsvarar ca 50 g)
  • ca 1 röd chili
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 8 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl matlagningsyoghurt (24%)
  • salt
  • vitpeppar
Till servering
  • 1/2 dl matlagningsyoghurt (24%)
  • bladpersilja
  • skalet av 1 citron
  • svartpeppar