Höstig soppa med jordärtskocka och pumpa
En riktigt mustig soppa med jordärtskocka, pumpa och sötpotatis som får lite sting från chili och krämighet från yogurt. En mättande och värmande favorit i höst- och vinterrusket.
Ingredienser
4 portioner
150 g gul pumpa (t ex butternut)
2 medelstora sötpotatisar
1 gul lök
4 rensade jordärtskockor (4 st motsvarar ca 50 g)
ca 1 röd chili
2 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl matlagningsyoghurt (24%)
salt
vitpeppar
Till servering
1/2 dl matlagningsyoghurt (24%)
bladpersilja
skalet av 1 citron
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innhållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av grädde och yoghurt.
Recept och bild i samarbete med Salakis.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tog gräslök istället för persilja. Också gott!
Christel
2024-01-04Godaste soppan!
Viktoria
2022-11-24Väldigt god och lätt att anpassa till saker man har hemma, t.ex creme fraiche istället för yoghurt, mer pumpa istället för jordärtskockor etc.
Alicia
2021-11-02