Varm dipp på kronärtskocka

Betyg 4.7 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Varm dipp på kronärtskocka

I USA är varm dipp mycket vanligt. Med marinerade kronärtskockor, majonnäs, basilika och parmesan blir det en smakrik röra med sting av tabasco. Servera med knapriga crostinikex eller bre på små rostade brödbitar.

Varm dipp på kronärtskocka

Ingredienser

6 portioner
1 burk marinerade kronärtskockshjärtan (à 300 g)
1 dl plockade basilikablad
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 dl majonnäs
1/2 tsk chiliflakes
1 krm tabasco
1/2 krm svartpeppar
1 dl riven ost , gärna lagrad
crostini till servering

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Älskar denna dipp & den är omåttligt populär hos gäster - har gjort den många gånger!

    Cecilia

  • Fantastiskt gott!!! Alla vi bara Älskar det!!!

    Andréas

  • Går det att förbereda den här dippen? Alltså att man gör allt, men när den kallnat stoppar man den i kylen, sen in ugnen igen strax innan servering?

    Emilie

    Hej Emelie! Nja, du skulle kunna förbereda allt, utom att köra den i ugnen. Förvara i kylen till servering och då gratinera i 15-20 minuter. Kan säkert förvaras i kylen 1-2 timmar. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl crostini.
Energi1040 KJ / 250 kCal
Fett25 g
Salt0.6 g
Kolhydrater1.2 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Surdegsbröd med svart tappenad
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Varm parmesan- och kronärtskocksdipp
    Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Röra på kronärtskockshjärtan
    0 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad