Vårlig penne med ostsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vårlig penne med ostsås

Är du en person som gillar krämiga ostsåser? Då är den här vårliga pastan något för dig. Pennepasta blandas ihop med nyttig grann spenat och saliga ostar som gorgonzola och parmesan.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka penne, enligt förpackningens anvisning.
  3. Tina och fräs spenaten, i olja. Smält matfettet i en kastrull. Rör ner vetemjöl och späd med mjölk. Låt såsen koka ca 5 minuter.
  4. Låt parmesanosten smälta ner tillsammans med smulad gorgonzola. Blanda penne och spenat med såsen.
  5. Häll pastan i en gratängform. Strö på riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g penne
  • 1 paket hel djupfryst spenat (à 250 g)
  • 1 msk olja
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl riven parmesanost
  • 100 g smulad gorgonzola
  • 2 dl stark riven ost
Lägg till i inköpslistan