UNDER 30 MIN | Medel

Gorgonzolasås

Gorgonzolasås fungerar som en härlig smaksättare året runt. Njut av en krämig gorgonzolasås tillsammans med lax eller en god köttbit. Passar dessutom utmärkt som härlig pastasås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken fint. Fräs den i smöret i en kastrull och tillsätt crème fraiche och mjölk. Låt koka upp.
  2. Smula ner osten och smält den i såsen på svag värme.  Red såsen med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Smaka av med peppar.
  3. Mixa såsen slät med en stavmixer.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 150 g gorgonzolaost
  • 1 tsk majsstärkelse
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 965 kJ / 233 kCal