Vårlig kotlett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vårlig kotlett

Vårlig kotlett är en smakrik huvudrätt som är spännande och vacker. Gör en krämig ärtsås som du smaksätter med dragon före du låter kotletten puttra in. Strössla på krispig vårlök före du serverar med pasta eller ris och söt tomatsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen i en traktörpanna. Tillsätt ärterna och låt koka ca 3 min under lock. Mixa ärterna i buljongen med mixerstav eller i en mixer. Tillsätt crème fraiche och smaka av med dragon, salt och peppar.
  2. Skölj och finstrimla vårlöken. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När fettet är ljusgult och slutat skumma läggs kotletterna i och får bryna ca 3 min/sida. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg kotletterna i den gröna såsen och låt puttra några min. Strössla över vårlöken. Servera med pasta eller ris och tomatsallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör eller olja, byt till laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt smör eller olja, byt till  iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl djupfrysta ärter
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 tsk dragon
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 4 vårlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 fläskkotletter
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk krossad blandad peppar t ex rosé eller grönpeppar
Lägg till i inköpslistan