Vårlig korvgryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vårlig korvgryta

Ett härligt och mättande recept på vårlig korvgryta. Till grytan behöver du bland annat blomkål, sockerärter och falukorv. Servera den inbjudande grytan med kokt potatis. Enkel och god vardagsmat!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär salladslökarna i ca 2 cm bitar. Skölj och dela blomkålshuvudet i buketter. Tina och dela sockerärter i bitar.
  2. Koka upp vatten med grönsaksbuljongtärningen. Lägg i grönsakerna och koka ca 5 min.
  3. Dra skinnet av falukorv och skär korven i tärningar. Tillsätt dessa och koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt, peppar och dragon.
  4. Servera med kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 knippa salladslök
  • 1 l blomkålshuvud
  • 1 pkt sockerärtor djupfrysta (à 200 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g falukorv
  • salt och peppar
  • 1 tsk torkad dragon eller färsk dragon (1 tsk torkad motsvarar 1/2 msk färsk, hackad)
  • 800 g potatis
Lägg till i inköpslistan