Snabb sill med japansk touch

38
2
Snabb sill med japansk touch

Wasabi och riven ingefära ger 5-minuterssillen sting med japansk touch. Gräddfil och majonnäs gör sillen krämig. Enkel hemgjord sill som passar perfekt på helg buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Snabb sill med japansk touch

Ingredienser

4 portioner
1 förp 5-minuterssill i bitar (à 420 g)
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 msk wasabipasta
1 msk riven ingefära
2 msk finhackad gräslök (spara lite till dekoration)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot Imat fraiche eller Sour supreme.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

David

2022-01-05

Väldigt bra och god sill blir det 👌🏻 Dock ökade jag på både wasabi och ingefäran.

Rolf

2017-12-25

Mycket gott ökade både wasabi och ingefära till det dubbla för att öka den asiatiska touchen. Blev en favorit på lul lunchbuff'en..

Näringsvärde per portion

Energi 1991 KJ / 476 kCal
Fett 38 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 16 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden