Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lime- och apelsinsill

Inlagd sill i en krämig röra av lättcrème fraiche, majonnäs och gräddfil, smaksatt med honung, lime och apelsin. En lätt och fräsch sill du serverar med kokt potatis en varm sommardag.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda crème fraiche, majonnäs, gräddfil och honung med skal och juice från lime och apelsin.
  2. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Blanda med röran och ställ i kylen 1-2 dygn. Garnera gärna med finrivet lime- och apelsinskal vid servering.

För alla

Fri från gluten. Läs noga ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk flytande honung
  • rivet skal av 1/2 lime
  • 1 msk limejuice
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • 1/2 dl apelsinjuice
  • 1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info