Lime- och apelsinsill

Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
0
Lime- och apelsinsill

Inlagd sill i en krämig röra av lättcrème fraiche, majonnäs och gräddfil, smaksatt med honung, lime och apelsin. En lätt och fräsch sill du serverar med kokt potatis en varm sommardag.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Lime- och apelsinsill

Ingredienser

6 portioner
1/2 dl  lätt crème fraiche
1/2 dl  majonnäs
1/2 dl  gräddfil
1 msk  flytande honung
rivet skal av 1/2 lime
1 msk  limejuice
rivet skal av 1/2   apelsin
1/2 dl  apelsinjuice
1   förpackning 5-minuterssill (à 420 g)

För alla

Fri från gluten. Läs noga ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Srirachasill
Betyg 2.6 av 5.
90 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb sill med japansk touch
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
5-minuterssill med äpple rödbeta och pepparrot
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrotssill med forellrom
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med gin, enbär och gurka
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yuzusill med jordnötter
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga