Lime- och apelsinsill

13
0
Lime- och apelsinsill

Inlagd sill i en krämig röra av lättcrème fraiche, majonnäs och gräddfil, smaksatt med honung, lime och apelsin. En lätt och fräsch sill du serverar med kokt potatis en varm sommardag.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Lime- och apelsinsill

Ingredienser

6 portioner
1/2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
1 msk flytande honung
rivet skal av 1/2 lime
1 msk limejuice
rivet skal av 1/2 apelsin
1/2 dl apelsinjuice
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)

För alla

Fri från gluten. Läs noga ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer