Världens godaste äppelsmulpaj
Om du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på en god men lite annorlunda äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011
Ingredienser
Smul
Fyllning
Till servering
För alla
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix och välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och vaniljvisp, grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av matfett och vaniljvisp, glass eller grädde.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller välj grädde.
Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jätte gott
Martin
2024-05-05Hej alla äppelpaj älskare! Jag personligen är inte så förtjust i äpple men har fått uppdrag av en vän att göra äppelpaj. Har läst mycket om hur man gör den bästa pajen och fastnade på de här receptet. En detalj har gjort men förundrad, det står inte i receptet vad man ska ta för äpplesort och de kommentarerna jag läst (har inte läst alla det var så många) nämner det inte. Ska göra ett försök idag och läste att de bästa är att blanda äpplesorter så jag har valt cosmic crisp (söt/syrligt) Granny smith (syrligt) och pink lady (söt/syrligt tror jag). Det här gör stor skillnad och är viktigt för sockermängden. Så jag skulle tycka det var jättekul att veta vad ni använt för äpplesort. Trevlig helg!:)
Jessika
2024-05-04Absolut godaste äppelpajen! Brukar dubbla smulet, och låter den st i 175° (dvs lite lägre temp men lite längre), blir så gott!
Eva
2024-04-15