Kardemummakaka med äpple och citron
Bjud dina gäster på denna härliga kaka nästa gång du har middag! Receptet innehåller två delar; först gör du smeten till själva kakan och sedan blandar du ner den härliga äppel- och kardemummablandningen. Servera till glass eller vaniljsås! Tips: Här hittar du vår saftiga klassiska äpplekaka med kanel!
Ingredienser
8 bitar
Kaka
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron (endast det rivna skalet)
2 ägg
2 msk mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning och garnering
3 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker
Serveringsförslag
glass
vaniljsås
lättvispad vispgrädde med vaniljsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi993 KJ / 237 kCal
Fett14 g
Salt0.41 g
Kolhydrater26 g
Protein2 g
Kommentarer
Går det inte att skriva ut receptet?
Benita
2024-09-18Den bästa äppelkakan jag bakat. Mycket saftig och god.
Benita
2024-09-18Fantastiskt god kaka med vaniljglass! Men hade inte citronskal men tog citronjuice (på flaska ca 1 msk i kaksmeten) istället, hade 180°C vanlig ugn i ca 50min, hällde socker-kardemummablandningen ihop med äpplebitarna innan de hamnade i kaksmeten. Som sagt väldigt god kaka!
Lisbeth
2024-07-23