Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chokladbollstårta med kaffe

Smarrig, lättbakad och festlig chokladbollstårta för det större sällskapet. En given favorit både för stora och små. Dekorera med hela chokladbollar och rostad kokos för extra finess!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 14 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klä botten på en springform 24 cm i diameter (för 14 bitar) med bakplåtspapper.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet utan klumpar.
  3. Ta en liten del av smeten och rulla till 14 små chokladbollar (för 14 bitar).
  4. Till garnering: Rulla bollarna i riven kokos och ställ i kylen.
  5. Tryck ut resten av smeten i formen och ställ i kylen minst en timme.
  6. Ta ut tårtan ur formen och rulla kanterna i rostade kokoschips och dekorera med chokladbollarna.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställt av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild i samarbete med Löfbergs.

Ingredienser

Portioner: 14 bitar
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl kakao
  • 1 l havregryn
  • 1 dl starkt kallt snabbkaffe eller kaffe
Till garnering
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl rostade kokoschips
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer