Världens godaste äppelsmulpaj

Om du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på en god men lite annorlunda äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Ingredienser
6 portioner
Smul
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1/2 - 1 tsk flingsalt (viktigt att flingsalt används, används vanligt salt minska på mängden)
Fyllning
ca 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt (viktigt att det är flingsalt som används)
smör till formen
Till servering
vispad grädde
vaniljsås
glass
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.
Energi1684 KJ / 402 kCal
Fett19 g
Salt0.1 g
Kolhydrater54 g
Protein3 g
Kommentarer
Flingsalt i smuldegen gör susen !
Per harald
2025-04-14Tyvärr för söt även fast jag minskade på sockret. 1/2 dl räcker
Monica
2025-04-12Bra recept, använde dock en dl socker.
Felicia
2025-02-24