Vårkyckling med krämig kålrabbi och hasselnötter

Betyg 3.4 av 5.100 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Vårkyckling med krämig kålrabbi och hasselnötter

Våren är snart här men dess smaker har redan anlänt. Från en härligt mör Bosarpkyckling kommer doften av rosmarin, timjan och citron. Serveras tillsammans med skivat äpple, grovhackade hasselnötter, mangoldskott och spännande kålrabbi.

Vårkyckling med krämig kålrabbi och hasselnötter

Ingredienser

12 bufféportioner

Kyckling

4 kvistar rosmarin
1/2 kruka timjan
1/2 citron
2 vitlöksklyftor
50 g smör
1 kyckling (gärna bosarpkyckling, à 2 kg)
salt
peppar
smör och rapsolja spray

Kålrabbi

2 kålrabbi
1 grönt äpple
4 dl crème fraiche (pepparrot, havssalt & citron)

Till servering

1 dl rostade hasselnötter
2 påsar röd mangold (à 65 g)

Gör så här

00:20:00
01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1500 KJ / 359 kCal
Fett26 g
Salt0.3 g
Kolhydrater6 g
Protein26 g

Testa liknande recept

  • Ugnsstekt lax med kålrabbisallad
    Betyg 4 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegonuggets med kålrabbisallad
    Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålrabbisallad
    Betyg 2.4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad