Vårig lammgryta med örter

Väntar du många gäster på besök är denna festliga lammgryta med färska örter något att rekommendera. Grytan som görs på lammstek och salladslök avrundas med vispgrädde och de färska örterna, en lammrätt verkligen värd att prova.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Ingredienser
10 portioner
1 1/2 kg benfri lammstek
4 vitlöksklyftor
smör
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
4 dl vatten
4 msk konc kalvfond
2 msk balsamvinäger
2 dl vispgrädde
10 salladslökar
1 dl färska örter, t ex timjan, rosmarin och basilika
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stSå gott! Hade lite palsternacka hemma som jag stekte med vitlöken och la i grytan. Inte alls dumt. Det blev inget kvar ..
Charlotte
Står inget om sparris i receptet men ser ut vara sparris på bilden och under tips står också sparris och purjolök nämnt. Vad gäller?
Catharina
Hej Catharina och tack för din fråga. Vi har nu lagt till en länk till receptet med sparris och linser som syns i bilden. Hoppas du gillar grytan. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Vad är det för tillbehör ni serverar till grytan?
Karin
Hej Karin! I tidningen (Buffé nr 3 2004) serverades lammgrytan med linssallad (https://www.ica.se/recept/linssallad-med-sparris-357854/) och en rabarberchutney (https://www.ica.se/recept/rabarberchutney-1330/). Hälsningar Elina
ICA-köket
Otroligt gott! Jag tog mer vatten än det stod i receptet. Och kokade allt ’lammslams’ med 3-4dl extra vatten medans grytan kokade och och spädde sedan med buljongen som blev, utrörd i några matskedar maizenamjöl; på så vis fick vi mer av den underbara såsen som vi doppade levainbröd i. Supersuccé.
Carola
Lätt att göra, otroligt god, väldigt uppskattad av gästerna.
Gunnel
Oavsett hur mycket kött man gör så tar den alltid slut. Mums.
Maud
Kanongod! Gör denna gryta varje påsk sedan 2004. Går ej att misslyckas med.
Elisabeth
Lamm tillsammans med kalvfond och balsamvinäger. Gjorde en gryta för 10 till 5 personer och allt gick åt, "finns det inget mer". Toppen god gryta.
Gunilla
Jag piffa till den lite med creme fraiche smaksatt med vitlök och rosmarin och grovt skurna stora morötter
Pia
Enkelt och bra till många gäster
Gun