Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dillbuljong med räkor, tomater och svartrötter

Värm dig själv med en dill- och räkbuljong under kalla vinterdagar. Rätten kan enkelt göras mer mättande med kokt torsk. Svartrötter, tomater och salladslök ger alla livfulla färger till buljongen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp hönsbuljongen med dillfrö. Skala räkorna och lägg skalen i buljongen. Koka buljongen sakta med skalen ca 20 minuter. Sila buljongen.
  2. Dela tomaterna i 4 delar, kärna ur och tärna tomatköttet fint. Skala svartrötterna och skär dem i ½ cm tjocka, sneda skivor (om man skalar många svartrötter är det bra att lägga de skalade rötterna i citronvatten för att undvika oxidation). Koka svartrötterna i saltat vatten ca 3 minuter. Ansa och skiva salladslöken på snedden. Plocka och skär dillen.
  3. Koka upp buljongen, smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  4. Lägg i tomatkött, svartrötter, salladslök och dill i buljongen. 
  5. Fördela räkorna i 4 varma skålar (för 4 port), häll på buljongen med grönsakerna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 msk dillfrö
  • 600 g oskalde räkor
  • 2 tomater
  • 2 svartrötter
  • 2 salladslökar
  • 1/2 kruka dill
  • salt och peppar
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan