Lakritsbrownie med pekannötter och citroncréme

7
5
Lakritsbrownie med pekannötter och citroncréme

Denna ljuvliga lilla godbit får sin fylliga smak av choklad och lakrits. Den toppas med syrlig citronkräm gjord på den italienska färskosten mascarpone samt valnötter och mynta. I stället för socker sötas lakritsbrownien med ett sött ämne utvunnet från växten stevia.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Lakritsbrownie med pekannötter och citroncréme

Ingredienser

ca 30 små bitar

Brownie

200 g
smör (+ extra till formen)
200 g
hackad mörk choklad (70 %)
4
ägg
1/2 dl
sötströ
1 tsk
vaniljpulver
1 krm
salt
1 1/2 dl
grovhackade pecannötter

Chokladglasyr

100 g
hackad mörk choklad (70 %)
1 dl
vispgrädde
1 1/2 tsk
lakritspulver
1 dl
hackade pecannötter
2 krm
flingsalt

Citroncrème

250 g
mascarpone
2 tsk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
1/2 tsk
vaniljpulver
2 tsk
sötströ

Till garnering

lakritspulver
myntablad

För alla

Fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Sockerfria sötningsmedel ger en mer koncentrerad söt smak och påverkar inte blodsockret på samma sätt som vanligt socker.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Madelene

2017-09-12

Fantastisk :D Har bara använt grundreceptet och bakat utan lakrispulver och citrontopping. Har aldrig uteslutit nötter, som jag alltid tar olika, pga det tillför mycket till kakan! Underbart att kakan är glutenfri och så saftig. Känns verkligen som om du tar ut en smet!

Josefin

2017-03-27

Skulle kanske tillagt att jag använde valnötter istället för pekan. Hade inga pekan hemma. Blev bra.

Josefin

2017-03-27

Riktigt god! Härlig blandning mellan lakrits, sött och citron. Lätt att laga. Jag gillar denna typ av brownie.

Näringsvärde per portion

Energi 885 KJ / 212 kCal
Fett 18 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 9 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept