Lakritsbrownie med pekannötter och citroncréme | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lakritsbrownie med pekannötter och citroncréme

Denna ljuvliga lilla godbit får sin fylliga smak av choklad och lakrits. Den toppas med syrlig citronkräm gjord på den italienska färskosten mascarpone samt valnötter och mynta. I stället för socker sötas lakritsbrownien med ett sött ämne utvunnet från växten stevia.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 små bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Brownie: Sätt ugnen på 200°C. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form, ca 22x22 cm. Smörj kanterna med smör.
  2. Smält smör och choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
  3. Vispa snabbt ihop ägg, sötströ, vaniljpulver och salt. Vänd ner chokladsmör och pecannötter.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 10 minuter. Kakan ska vara lös i mitten. Låt svalna helt.
  5. Chokladglasyr: Lägg chokladen i en skål. Koka upp grädden och 1 tsk av lakritspulvret (för 30 bitar). Häll lakritsgrädden över chokladen. Rör tills all choklad har smält. Häll glasyren över den kalla kakan. Strö över pecannötter, resterande lakritspulver och flingsalt.
  6. Låt kakan stå 1 timme i kylskåp.
  7. Lossa kakan ur formen. Skär i ca 30 små bitar (för 30 bitar).
  8. Citroncrème: Vispa mascarponen fluffig med elvisp. Vispa ner citronskal, citronjuice, vaniljpulver och sötströ. Fyll krämen i en spritspåse. 
  9. Spritsa citroncrèmen på browniebitarna. Strö över lite lakritspulver och garnera med mynta strax före servering.

För alla

Fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Sockerfria sötningsmedel ger en mer koncentrerad söt smak och påverkar inte blodsockret på samma sätt som vanligt socker.

Ingredienser

Portioner: ca 30 små bitar
Brownie
  • 200 g smör (+ extra till formen)
  • 200 g hackad mörk choklad (70 %)
  • 4 ägg
  • 1/2 dl sötströ
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl grovhackade pecannötter
Chokladglasyr
  • 100 g hackad mörk choklad (70 %)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 tsk lakritspulver
  • 1 dl hackade pecannötter
  • 2 krm flingsalt
Citroncrème
  • 250 g mascarpone
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk sötströ
Till garnering
  • lakritspulver
  • myntablad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 885 kJ / 212 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept