Lakritsbrownie med pekannötter och citroncréme
Denna ljuvliga lilla godbit får sin fylliga smak av choklad och lakrits. Den toppas med syrlig citronkräm gjord på den italienska färskosten mascarpone samt valnötter och mynta. I stället för socker sötas lakritsbrownien med ett sött ämne utvunnet från växten stevia.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
ca 30 små bitar
Brownie
200 g smör (+ extra till formen)
200 g hackad mörk choklad (70 %)
4 ägg
1/2 dl sötströ
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1 1/2 dl grovhackade pecannötter
Chokladglasyr
100 g hackad mörk choklad (70 %)
1 dl vispgrädde
1 1/2 tsk lakritspulver
1 dl hackade pecannötter
2 krm flingsalt
Citroncrème
250 g mascarpone
2 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk sötströ
Till garnering
lakritspulver
myntablad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi885 KJ / 212 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g
Kommentarer
Fantastisk :D Har bara använt grundreceptet och bakat utan lakrispulver och citrontopping. Har aldrig uteslutit nötter, som jag alltid tar olika, pga det tillför mycket till kakan! Underbart att kakan är glutenfri och så saftig. Känns verkligen som om du tar ut en smet!
Madelene
2017-09-12Skulle kanske tillagt att jag använde valnötter istället för pekan. Hade inga pekan hemma. Blev bra.
Josefin
2017-03-27Riktigt god! Härlig blandning mellan lakrits, sött och citron. Lätt att laga. Jag gillar denna typ av brownie.
Josefin
2017-03-27