Variation på rödbeta med lakrits och bresaola

Betyg 3.2 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Variation på rödbeta med lakrits och bresaola

Bjud på rödbetor i tre versioner; mixade till en kräm, kokta och råhyvlade. Kombinera med bresaola, tunna skivor av lufttorkat nötkött, och en nypa rålakritspulver. Ja, du läste rätt, lakrits! Oväntat gott och raffinerat. Bjud gärna som del av en plockig buffé.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Variation på rödbeta med lakrits och bresaola

Ingredienser

8 bufféportioner
1 kg mellanstora rödbetor
2 krm salt
100 g bresaola (eller annat lufttorkat nöt- eller vilt kött)
olivolja
1/2 - 1 tsk rålakritsgranulat eller finriven lakritsstång
flingsalt

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi440 KJ / 105 kCal
Fett3 g
Salt0.4 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Färgglada rotfruktschips
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bresaola med rödbetor och fetaost
    Betyg 3.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Carpaccio på rödbeta med chèvre
    Betyg 3.6 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakade betor med miso
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bresaola med fikon och citruskräm
    Betyg 3.3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad