Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Variation på Ardennersallad

Denna Ardennersallad är en smakrik och matig sallad som baseras på chèvre och prosciutto. En lättlagad rätt som passat utmärkt som förrätt på middagsbordet för gästerna att plocka från själva. Dadelbalsamvinägern och pinjenötterna ger en extra touch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula chèvreosten på ett fat. Skölj och rensa salladen, riv romansalladen i bitar. Skär tomaterna i halvor eller kvartsbitar. Skala och finhacka schalottenlöken.
  2. Blanda salladen på ett fat. Lägg på skinkan, riven i bitar eller som små rosor, tomater, schalottenlök och chèvreost. Strö över pinjenötter. Ringla över balsamvinägern och olivoljan. Mal över svartpeppar.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 200 g chèvre
  • 150 g ruccola
  • 1 romansallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 stor schalottenlök
  • 300 g prosciutto eller serrano
  • 50 g pinjenötter
  • 3 msk dadelbalsamvinäger eller balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1332 kJ / 318 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer