Variation på Ardennersallad

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Variation på Ardennersallad

Denna Ardennersallad är en smakrik och matig sallad som baseras på chèvre och prosciutto. En lättlagad rätt som passat utmärkt som förrätt på middagsbordet för gästerna att plocka från själva. Dadelbalsamvinägern och pinjenötterna ger en extra touch.

Variation på Ardennersallad

Ingredienser

8 portioner
200 g  chèvre
150 g  rucola
1   romansallad
250 g  körsbärstomater
1   stor schalottenlök
300 g  prosciutto eller serrano
50 g  pinjenötter
3 msk  dadelbalsamvinäger eller balsamvinäger
4 msk  olivolja
svartpeppar

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1332 KJ / 318 kCal
Fett26.4 g
Kolhydrater6.8 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Modern klassiker - Baguette med chèvre och honung
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Osttårta med rostade pinjenötter
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad sparris med pinjenötter & chèvre
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetssorbet med chèvretoppar och pinjeströssel
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvre chaud med pumpafrön
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga