Vaniljkräm med champagnegelé och hallon
Imponera på dina gäster eller familj med denna fantastiska vaniljkräm som har ett täcke av champagnegelé och hallon. Hallonsaft ger fin färg till gelén som kompletterar vaniljkrämen helt underbart. Garnera med färska hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
6 portioner
Vaniljkräm
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 vaniljstång
1 1/4 dl strösocker
6 äggulor
färska hallon eller andra bär
Champagnegelé
1 1/2 gelatinblad
1 dl champagne/mousserat vin eller cider
1 dl konc hallonsaft
1/3 dl strösocker
1/3 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2020 KJ / 480 kCal
Kommentarer
Hej! Två frågor...kan man göra vaniljkrämen dagen innan? Och går det bra med laktosfria produkter? / mvh Clara
Clara miriam su
2023-12-28Jättegod dessert,inte så komplicerat men tar tid att stelna i kylen×2.
Carina
2023-09-16En omtyckt dessert, som jag gjort till många nyårsafton!
Victoria
2022-12-08