Vaniljkräm med champagnegelé och hallon

18
3
Vaniljkräm med champagnegelé och hallon

Imponera på dina gäster eller familj med denna fantastiska vaniljkräm som har ett täcke av champagnegelé och hallon. Hallonsaft ger fin färg till gelén som kompletterar vaniljkrämen helt underbart. Garnera med färska hallon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Vaniljkräm med champagnegelé och hallon

Ingredienser

6 portioner

Vaniljkräm

2
gelatinblad
4 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1
vaniljstång
1 1/4 dl
strösocker
6
äggulor
-
färska hallon eller andra bär

Champagnegelé

1 1/2
gelatinblad
1 dl
champagne/mousserat vin eller cider
1 dl
konc hallonsaft
1/3 dl
strösocker
1/3 dl
vatten

För alla

Glutenfri.
Gör mjölkfri: ersätt grädden och mjölken med mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: uteslut vaniljkräm och fyll i stället glas med Kvarg vanilj eller crème fraiche naturell, smaksatt med vaniljsocker. Lägg champagnegelé och bär på toppen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Therése

2007-01-05

Jag tyckte att vaniljkrämen var något söt när vi testlagade, så på Nyårsafton hade jag i 1 dl socker istället för 1 1/4, det blev godare. Ett tips är också att vänta ett par timmar med att göra och hälla över Champagnegelén, har inte vaniljkrämen stelnat lägger sig gelén under krämen, vilket inte blir lika snyggt. /Therése

Carina

2007-01-04

Blev bjuden på denna underbara goda desserten. Dem som gjorden den, sa att den var ganska enkel att göra. så jag tänkte testa den själv. Krämen var där den skulle också, som ett täcke över vaniljkrämen.

Yvonne

2006-12-27

Blev en succé. Underbart god. Men..Vaniljkrämen måste stelna ordentligt. Gelén gjorde hål i krämen och lade sig på botten av glaset. Smakade bra ändå.

Näringsvärde per portion

Energi 2020 KJ / 480 kCal
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept