Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

15
0
Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Oliver i vanilj är överraskande gott. Särskilt i sällskap med spröda pinjenötsflarn. Söta hallon och fin mynta ger en efterätt utöver det vanliga.

Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Ingredienser

4 portioner

Flarn

70 g pinjenötter (70 g motsvarar ca 1 dl)
50 g rumstempererat smör
1/2 dl strösocker
1/2 msk flytande glukos
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Vaniljkokta oliver

15 urkärnade svarta oliver
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
1 dl vatten

Fyllning

2 dl crème fraiche
4 tsk florsocker
250 g hallon
1 kruka citronmeliss

För alla

 

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl, ex majs-, ris- eller sojamjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör,laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Receptet är beräknad för 4 port och ger 12 st flarn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2285 KJ / 546 kCal
Fett 424 g
Salt 2 g
Kolhydrater 371 g
Protein 58 g
Läs mer om näringsvärden