Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Oliver i vanilj är överraskande gott. Särskilt i sällskap med spröda pinjenötsflarn. Söta hallon och fin mynta ger en efterätt utöver det vanliga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Flarn: Hacka pinjenötterna grovt.
  3. Rör smör och socker smidigt. Blanda ner pinjenötterna. Tillsätt glukos, mjöl och mjölk och rör ihop till en smet.
  4. Klicka ut smeten, ca 3 cm i diameter, glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt flarnen kallna på plåten.
  5. Vaniljkokta oliver: Låt oliverna rinna av och skär dem i 4 bitar. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  6. Koka upp socker, vatten, vaniljstång och -frön tillsammans med oliverna. Låt det koka mycket sakta i 25- 30 minuter. Låt oliverna svalna i lagen.
  7. Fyllning: Vispa crème fraiche med florsocker så att det blir tjockt. Lägg crème fraichen i en spritspåse.
  8. Varva hallon och crème fraiche på flarnen. Garnera med oliver och citronmeliss. Ringla lite sockerlag runt flarnen.

För alla

 

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl, ex majs-, ris- eller sojamjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör,laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Receptet är beräknad för 4 port och ger 12 st flarn.

Ingredienser

Portioner: 4
Flarn
  • 70 g pinjenötter (70 g motsvarar ca 1 dl)
  • 50 g rumstempererat smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 msk flytande glukos
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
Vaniljkokta oliver
  • 15 urkärnade svarta oliver
  • 1 vaniljstång
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
Fyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 tsk florsocker
  • 250 g hallon
  • 1 kruka citronmeliss
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2285 kJ / 546 kCal