Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
0
Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Oliver i vanilj är överraskande gott. Särskilt i sällskap med spröda pinjenötsflarn. Söta hallon och fin mynta ger en efterätt utöver det vanliga.

Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Ingredienser

4 portioner

Flarn

70 g  pinjenötter (70 g motsvarar ca 1 dl)
50 g  rumstempererat smör
1/2 dl  strösocker
1/2 msk  flytande glukos
1 msk  vetemjöl
1 msk  mjölk

Vaniljkokta oliver

15   urkärnade svarta oliver
1   vaniljstång
1/2 dl  strösocker
1 dl  vatten

Fyllning

2 dl  crème fraiche
4 tsk  florsocker
250 g  hallon
1   kruka citronmeliss

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2285 KJ / 546 kCal
Fett42.4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater37.1 g
Protein5.8 g

Testa liknande recept

Tilltugg med getostkräm, honung och havtornsmarmelad
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordgubbstårta
Betyg 4.2 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Passionscheesecake
Betyg 3.2 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronlemonad
Betyg 3.9 av 5.
546 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaffeglass med apelsin och vit choklad
Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosa marshmallows
Betyg 2.7 av 5.
68 personer har röstat
Under 60 min att tillaga