Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
0
Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Oliver i vanilj är överraskande gott. Särskilt i sällskap med spröda pinjenötsflarn. Söta hallon och fin mynta ger en efterätt utöver det vanliga.

Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Ingredienser

4 portioner

Flarn

70 g pinjenötter (70 g motsvarar ca 1 dl)
50 g rumstempererat smör
1/2 dl strösocker
1/2 msk flytande glukos
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Vaniljkokta oliver

15 urkärnade svarta oliver
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
1 dl vatten

Fyllning

2 dl crème fraiche
4 tsk florsocker
250 g hallon
1 kruka citronmeliss

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2285 KJ / 546 kCal
Fett42.4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater37.1 g
Protein5.8 g

Testa liknande recept

After Eight - Parfait
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortronparfait
Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bavaroise
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbstårta
Betyg 4.2 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stenkyrkas saffransglass
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga