Pannacotta är en klassisk norditaliensk puddingdessert. Denna är smaksatt med vit choklad och till det limemarinerade bär och hallonpuré - en riktig vinnare som kommer att älskas av dina middagsgäster!
Ingredienser
4 portioner
Pannacotta
1
gelatinblad
1/2
vaniljstång
100
g
vit choklad
2
dl
vispgrädde
2
msk
mjölk
Marinerade bär
4
dl
bär t ex jordgubbar, hallon, björnbär
2 - 2 1/2
tsk
strösocker
1
lime
Hallonpuré
250
g
hallon
För alla
Innehåller mjölkprotein. Kontrollera noga innehållet i chokladen, annars fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri choklad, grädde och mjölkdryck.
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
247
35 st
Kommentarer
Fanny
2022-03-23
Hej,
går det att öka receptet till 20 portioner? Funktionen för att ändra detta fungerade inte i detta recept.
Ulf
2022-03-04
Om man gillar efterrätt skall man minst göra 4p till 2p. Använde givetvis färska bär. Var utan vaniljstång använde ca 1 tsk vanilj pulver i stället. Funka kanon. Gott.
Anna
2022-01-08
Receptet för 4 pers passar bättre för 2 pers annars väldigt enkelt att göra och gott.
Kommentarer
Fanny
2022-03-23Hej, går det att öka receptet till 20 portioner? Funktionen för att ändra detta fungerade inte i detta recept.
Ulf
2022-03-04Om man gillar efterrätt skall man minst göra 4p till 2p. Använde givetvis färska bär. Var utan vaniljstång använde ca 1 tsk vanilj pulver i stället. Funka kanon. Gott.
Anna
2022-01-08Receptet för 4 pers passar bättre för 2 pers annars väldigt enkelt att göra och gott.