Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär

Pannacotta är en klassisk norditaliensk puddingdessert. Denna är smaksatt med vit choklad och till det limemarinerade bär och hallonpuré - en riktig vinnare som kommer att älskas av dina middagsgäster!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
  2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
  3. Häll upp blandningen i portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.
  4. Marinerade bär: Skär ev. bären i mindre bitar. Lägg den i en skål och strö över socker och rivet limeskal.
  5. Hallonpuré: Mixa hallonen och passera dem genom en sil.
  6. Garnera pannacottan med bär och servera hallonpurén till.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Kontrollera noga innehållet i chokladen, annars fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad, grädde och mjölkdryck.

 

Ingredienser

Portioner: 4
Pannacotta
  • 1 gelatinblad
  • 1/2 vaniljstång
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk mjölk
Marinerade bär
  • 4 dl bär t ex jordgubbar, hallon, björnbär
  • 2 1/2 tsk strösocker
  • 1 lime
Hallonpuré
  • 250 g hallon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1628 kJ / 389 kCal