Frukt i gelé | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Frukt i gelé

Att gömma vindruvor, jordgubbar och små hallon i gelé är ett enkelt sätt att förvandla den vanliga frukttallriken till en riktigt tjusig dessert. Gelatinblad, flädersaft och några timmar i kylen är allt som behövs för att fixa formen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
  2. Koka upp saft och vatten. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning. Låt saften kallna.
  3. Halvera vindruvorna. Snoppa jordgubbarna och dela dem i 4 delar (beroende på storlek).
  4. Lägg vindruvor, jordgubbar och hälften av hallonen i en form. Skeda försiktigt över saften och täck formen med plastfolie. Ställ i kyl minst 8 timmar för att gelén ska stelna.
  5. Stjälp upp gelén på ett fat. Om den inte lossnar, värm försiktigt botten på formen.
  6. Garnera med resten av hallonen.
  7. Till servering: Servera gärna fruktgelén med vispad grädde.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl koncentrerad flädersaft
  • 2 dl vatten
  • ca 100 g vindruvor (gärna både röda och gröna)
  • ca 15 färska jordgubbar (15 st jordgubbar motsvarar ca 300 g)
  • 125 g färska hallon
Till servering
  • vispad grädde
Lägg till i inköpslistan