Frukt i gelé

5
0
Frukt i gelé

Att gömma vindruvor, jordgubbar och små hallon i gelé är ett enkelt sätt att förvandla den vanliga frukttallriken till en riktigt tjusig dessert. Gelatinblad, flädersaft och några timmar i kylen är allt som behövs för att fixa formen.

Frukt i gelé

Ingredienser

8 portioner
4 gelatinblad
2 dl koncentrerad flädersaft
2 dl vatten
ca 100 g vindruvor (gärna både röda och gröna)
ca 15 färska jordgubbar (15 st jordgubbar motsvarar ca 300 g)
125 g färska hallon

Till servering

vispad grädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer