Frukt i gelé

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
0
Frukt i gelé

Att gömma vindruvor, jordgubbar och små hallon i gelé är ett enkelt sätt att förvandla den vanliga frukttallriken till en riktigt tjusig dessert. Gelatinblad, flädersaft och några timmar i kylen är allt som behövs för att fixa formen.

Frukt i gelé

Ingredienser

8 portioner
4   gelatinblad
2 dl  koncentrerad flädersaft
2 dl  vatten
ca 100 g  vindruvor (gärna både röda och gröna)
ca 15   färska jordgubbar (15 st jordgubbar motsvarar ca 300 g)
125 g  färska hallon

Till servering

vispad grädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Artistkompott med giftas
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
123 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Landgång
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga