Morfars grötdessert är en smaskig tårta som är gjord på gröt. Tårtan innehåller hallon, gelatinblad, hallonsaft, grötris, mjölk, strösocker, vaniljsocker och vispgrädde. Mums!
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2005
Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Charlotte
2017-12-22Det verkar vara helt fel proportioner- 1 dl ris och 9 dl mjölk blev ju välling, ingen gröt!? "Tårtan" stelnade aldrig utan flöt ut över alla breddar...
Redaktionen ICAse
2018-01-15Hej Charlotte! Tyvärr inte lätt att alltid lyckas med gelatin. Men receptet stämmer. Hälsningar Michelle
Anita
2006-09-10När jag gjorde detta i julas blev mitt 13 åriga barnbarn så för- tjust att han önskar sig denna "tårta" på födelsedagen. Den var jättegod. Anita
Anette
2005-12-21Bra idé ska jag också göra!!!