Morfars grötdessert
Morfars grötdessert är en smaskig tårta som är gjord på gröt. Tårtan innehåller hallon, gelatinblad, hallonsaft, grötris, mjölk, strösocker, vaniljsocker och vispgrädde. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
10 portioner
2 paket frysta hallon (à ca 250 g)
5 gelatinblad
1/2 dl outspädd hallonsaft
1 dl vatten
1 dl grötris
9 dl mjölk
3 msk strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det verkar vara helt fel proportioner- 1 dl ris och 9 dl mjölk blev ju välling, ingen gröt!? "Tårtan" stelnade aldrig utan flöt ut över alla breddar...
Charlotte
2017-12-22Hej Charlotte! Tyvärr inte lätt att alltid lyckas med gelatin. Men receptet stämmer. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-01-15När jag gjorde detta i julas blev mitt 13 åriga barnbarn så för- tjust att han önskar sig denna "tårta" på födelsedagen. Den var jättegod. Anita
Anita
2006-09-10Bra idé ska jag också göra!!!
Anette
2005-12-21