Morfars grötdessert
Morfars grötdessert är en smaskig tårta som är gjord på gröt. Tårtan innehåller hallon, gelatinblad, hallonsaft, grötris, mjölk, strösocker, vaniljsocker och vispgrädde. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
10 portioner
2 paket frysta hallon (à ca 250 g)
5 gelatinblad
1/2 dl outspädd hallonsaft
1 dl vatten
1 dl grötris
9 dl mjölk
3 msk strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
För alla
Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det verkar vara helt fel proportioner- 1 dl ris och 9 dl mjölk blev ju välling, ingen gröt!? "Tårtan" stelnade aldrig utan flöt ut över alla breddar...
Charlotte
2017-12-22Hej Charlotte! Tyvärr inte lätt att alltid lyckas med gelatin. Men receptet stämmer. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-01-15När jag gjorde detta i julas blev mitt 13 åriga barnbarn så för- tjust att han önskar sig denna "tårta" på födelsedagen. Den var jättegod. Anita
Anita
2006-09-10Bra idé ska jag också göra!!!
Anette
2005-12-21