Morfars grötdessert

37
4
Morfars grötdessert

Morfars grötdessert är en smaskig tårta som är gjord på gröt. Tårtan innehåller hallon, gelatinblad, hallonsaft, grötris, mjölk, strösocker, vaniljsocker och vispgrädde. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Morfars grötdessert

Ingredienser

10 portioner
2 paket frysta hallon (à ca 250 g)
5 gelatinblad
1/2 dl outspädd hallonsaft
1 dl vatten
1 dl grötris
9 dl mjölk
3 msk strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Charlotte

2017-12-22

Det verkar vara helt fel proportioner- 1 dl ris och 9 dl mjölk blev ju välling, ingen gröt!? "Tårtan" stelnade aldrig utan flöt ut över alla breddar...

Redaktionen ICAse

2018-01-15

Hej Charlotte! Tyvärr inte lätt att alltid lyckas med gelatin. Men receptet stämmer. Hälsningar Michelle

Anita

2006-09-10

När jag gjorde detta i julas blev mitt 13 åriga barnbarn så för- tjust att han önskar sig denna "tårta" på födelsedagen. Den var jättegod. Anita

Anette

2005-12-21

Bra idé ska jag också göra!!!