Geléhjärtan

92
1
Geléhjärtan

Hemgjorda geléhjärtan, går det? Japp! Nu kan du göra alla hjärtans dag godis till dem du älskar mest. Härligt lagom segt gelégodis av hallon. Vem vill inte bli överraskad av ett mjukt, sött hjärta... eller flera. Receptet ger dig tre varianter att välja mellan - naturella, sockrade eller sötsyrliga.

Skriv ut
Geléhjärtan

Ingredienser

ca 45 st
4 dl
frysta hallon (4 dl motsvarar ca 200 g)
10
gelatinblad
-
hjärtformade silikonformar (isformar)
-
naturell olja (till pensling)
2.5 dl
strösocker
0.5 dl
glykossirap
1 krm
citronsyra
0.5 dl
vatten
Över 60 minuter

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.Näringsvärdet är beräknat per st.

Tips

Vänd dem i strösocker om de ska vara ”knastriga”.
Vill du ha en syrlig smak. Rör ihop 3 msk strösocker med 1 krm citronsyra och vänd geléhjärtana i sockerblandningen. Går också bra att vända i florsocker. Pensla naturella med lite olja så klibbar de inte ihop.

Vad tyckte du om receptet?

92

Kommentar

Johan

12/23/2020

Man MÅSTE lägga i hallonpurén i sockerblandningen och sedan koka upp. Efter det lägger man i gelatinbladen. Fungerar inte annars.

Näringsvärde per portion

Energi 128 KJ / 31 kCal
Fett 0.3 g
Kolhydrater 5.7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept