Geléhjärtan

Betyg 2.9 av 5.
95 personer har röstat
2
Geléhjärtan

Hemgjorda geléhjärtan, går det? Japp! Nu kan du göra alla hjärtans dag godis till dem du älskar mest. Härligt lagom segt gelégodis av hallon. Vem vill inte bli överraskad av ett mjukt, sött hjärta... eller flera. Receptet ger dig tre varianter att välja mellan - naturella, sockrade eller sötsyrliga.

Geléhjärtan

Ingredienser

ca 45 st
4 dl frysta hallon (4 dl motsvarar ca 200 g)
10 gelatinblad
hjärtformade silikonformar (isformar)
naturell olja (till pensling)
2 1/2 dl strösocker
1/2 dl glykossirap
1 krm citronsyra
1/2 dl vatten

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.Näringsvärdet är beräknat per st.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
95 personer har röstat

Kommentarer

Det blev bra resultat, väldigt geleaktiga, men de höll ihop fint. Jag lät dem stå i rumstemperatur i nästan ett dygn.

Rebecca

2021-02-23

Man MÅSTE lägga i hallonpurén i sockerblandningen och sedan koka upp. Efter det lägger man i gelatinbladen. Fungerar inte annars.

Johan

2020-12-23

Näringsvärde per st

Energi128 KJ / 31 kCal
Fett0.3 g
Kolhydrater5.7 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Marmeladgodis med hallon och citron
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sura godisar av fruktjuice
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonmousse med rostad vit choklad
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sorbet float med melon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanel- och lingonmarmelad
Betyg 3 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vaniljkräm med champagnegelé och hallon
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga