Geléhjärtan
Hemgjorda geléhjärtan, går det? Japp! Nu kan du göra alla hjärtans dag godis till dem du älskar mest. Härligt lagom segt gelégodis av hallon. Vem vill inte bli överraskad av ett mjukt, sött hjärta... eller flera. Receptet ger dig tre varianter att välja mellan - naturella, sockrade eller sötsyrliga.
Ingredienser
ca 45 st
4 dl frysta hallon (4 dl motsvarar ca 200 g)
10 gelatinblad
hjärtformade silikonformar (isformar)
naturell olja (till pensling)
2 1/2 dl strösocker
1/2 dl glykossirap
1 krm citronsyra
1/2 dl vatten
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.Näringsvärdet är beräknat per st.
Tips
Vänd dem i strösocker om de ska vara ”knastriga”.
Vill du ha en syrlig smak. Rör ihop 3 msk strösocker med 1 krm citronsyra och vänd geléhjärtana i sockerblandningen. Går också bra att vända i florsocker. Pensla naturella med lite olja så klibbar de inte ihop.
Vill du ha en syrlig smak. Rör ihop 3 msk strösocker med 1 krm citronsyra och vänd geléhjärtana i sockerblandningen. Går också bra att vända i florsocker. Pensla naturella med lite olja så klibbar de inte ihop.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi128 KJ / 31 kCal
Fett0.3 g
Kolhydrater5.7 g
Protein1 g
Kommentarer
Det blev bra resultat, väldigt geleaktiga, men de höll ihop fint. Jag lät dem stå i rumstemperatur i nästan ett dygn.
Rebecca
2021-02-23Man MÅSTE lägga i hallonpurén i sockerblandningen och sedan koka upp. Efter det lägger man i gelatinbladen. Fungerar inte annars.
Johan
2020-12-23