Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Geléhjärtan

Hemgjorda geléhjärtan, går det? Japp! Nu kan du göra alla hjärtans dag godis till dem du älskar mest. Härligt lagom segt gelégodis av hallon. Vem vill inte bli överraskad av ett mjukt, sött hjärta... eller flera. Receptet ger dig tre varianter att välja mellan - naturella, sockrade eller sötsyrliga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 45 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hallonen i mikrovågsugn ca 1 1/2 minut eller i en kastrull tills de börjar vätska sig. Passera hallonen genom en fintrådig sil ner i en bunke och kasta kärnorna.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  3. Pensla formarna med olja.
  4. Mät upp socker, glykossirap, citronsyra och vatten i en kastrull och koka utan att röra tills temperaturen är 122°C. Det tar ca 5 minuter. 
  5. Lyft upp gelatinbladen, skaka av vattnet och lägg dem i bunken med hallonpurén. Tillsätt sockerlagen i en stråle under omrörning och fortsätt röra tills gelatinet löst sig.
  6. Häll smeten i formarna och låt stelna i rumstemperatur ca 4 timmar.
  7. Ta ut geléhjärtana ur formarna. Förvaras i rumstemperatur. Se tips nedan för dekorering.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Tips

Vänd dem i strösocker om de ska vara ”knastriga”.
Vill du ha en syrlig smak. Rör ihop 3 msk strösocker med 1 krm citronsyra och vänd geléhjärtana i sockerblandningen. Går också bra att vända i florsocker. Pensla naturella med lite olja så klibbar de inte ihop.

Ingredienser

Portioner: ca 45 st
  • 4 dl frysta hallon (4 dl motsvarar ca 200 g)
  • 10 gelatinblad
  • hjärtformade silikonformar (isformar)
  • naturell olja (till pensling)
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl glykossirap
  • 1 krm citronsyra
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 128 kJ / 31 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.