Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

11
2
Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

Vankas det festligheter? Gör en fryst hallontårta! Festlig, supergod och perfekt att förbereda i förväg. Tårtan består av en digestivebotten med hallonparfait, och på toppen: ett krispigt smul av bakad smördeg och kokos.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

Ingredienser

10-12 bitar

Botten

150 g
digestivekex
0.5 dl
riven kokos
60 g
rumsvarmt smör

Hallonparfait

1
vaniljstång
400 g
frysta hallon
3 dl
syltsocker
6
äggulor
2 dl
strösocker
6 dl
vispgrädde

Topping

ca 100 g
fryst smördeg
1 dl
rostade kokoschips

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: väl glutenfria produkter av digestivekex och smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, grädde och smördeg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Anna

6/2/2020

Mycket gott! Funkar med åkerbär och hjortron också. Jag minskar mängden socker till 2 dl strösocker och 1 dl strösocker.

Redaktionen ICAse

6/3/2020

Men lägg av så gott med åkerbär och hjortron <3 Superlyxigt. Hälsningar Ulrika

Berit

5/15/2020

Lite krångligt att göra. Inte minst hallonen! Men...väldigt vacker och god. Jag tog smulade havreflarn uppe på tårtan istället. Gott! Berit

Testa liknande recept