Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

Betyg 4.7 av 5.
24 personer har röstat
10
Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

Vankas det festligheter? Gör en fryst hallontårta! Festlig, supergod och perfekt att förbereda i förväg. Tårtan består av en digestivebotten med hallonparfait, och på toppen: ett krispigt smul av bakad smördeg och kokos.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

Ingredienser

10-12 bitar

Botten

150 g digestivekex
1/2 dl riven kokos
60 g rumsvarmt smör

Hallonparfait

1 vaniljstång
400 g frysta hallon
3 dl syltsocker
6 äggulor
2 dl strösocker
6 dl vispgrädde

Topping

ca 100 g fryst smördeg
1 dl rostade kokoschips

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Blev en höjdare på släktkalaset! Ett stort plus att man kan förbereda den flera dagar innan. Blev riktigt snygg dessutom :)

Emelie

2024-10-09

Hejsan! Jag har ännu inte bakat tårtan men läst ditt recept och kommentarerna noga. 1. Jag har ingen matberedare. Har du något annat förslag? 2. Jag kanske gör tårtan en månad i förväg men kan komma att behöva min runda form med löstagbart kant till annan kaka. Kn jag ta ut tårtan med formen och tina ca 30 min och sedan lossa den från formen och därefter bara t ex ta ett bakpapper runt tårtan och in i i frysen igen? Som du förstår av mina frågor är jag ingen hejare på det här. Jag behöver dina goda råd! Ulla

Ulla

2024-08-03

Hej Ulla! Så klart hjälper vi dig! Matberedare kan du strunta i och ta en mortel istället. Mortla kexen och blanda sen med resten och tryck ut smulet i formen. Om du sen behöver formen till fler godsaker, så ta och fodra den med bakplåtspapper runt kanterna (klipp till en ca 12 cm bred remsa och lägg runt kanten) och i botten så är den lätt att få ur så fort den har fryst ordentligt. Lycka till Ulla! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-08-04

Jag läste kommentaren om att den var för söt och tog 1dl mindre strösocker. Men kunde tagit 1dl mindre syltsocker också, för den var fortfarande väldigt söt. Tycker ni kan skriva 2-3dl tex så kan man anpassa lättare. Var rädd att mindre syltsocker ger en sämre konsistens.. Även svårt att veta hur varmt det ska bli i vattenbadet för äggen. För varmt antar jag att de stelnar och blir gryniga. Kanske en indikation på temp hade varit bra.

Malin

2023-08-18

Testa liknande recept

Snabb sommartårta
Betyg 4.2 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladcrunchtryfflar
Betyg 3.1 av 5.
171 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Polkagrisdröm
Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Passion- och halloncheesecake
Betyg 3 av 5.
95 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Banoffee paj
Betyg 4.7 av 5.
143 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
After Eight - Parfait
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga