Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

15
4
Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

Vankas det festligheter? Gör en fryst hallontårta! Festlig, supergod och perfekt att förbereda i förväg. Tårtan består av en digestivebotten med hallonparfait, och på toppen: ett krispigt smul av bakad smördeg och kokos.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

Ingredienser

10-12 bitar

Botten

150 g
digestivekex
1/2 dl
riven kokos
60 g
rumsvarmt smör

Hallonparfait

1
vaniljstång
400 g
frysta hallon
3 dl
syltsocker
6
äggulor
2 dl
strösocker
6 dl
vispgrädde

Topping

ca 100 g
fryst smördeg
1 dl
rostade kokoschips

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: väl glutenfria produkter av digestivekex och smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, grädde och smördeg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Maria

2021-04-25

Mycket god tårta. Vi rev även lite limeskal och hade på toppen som blev en bra smakbrytning. Tårtan är dock väldigt söt och vi borde följt Annas råd och minskat mängden socker.

Anna

2021-04-02

Jag har blandat hallon och blåbär. På toppingen har jag lagt blommor. Så vacker och god tårta! Tack för ett bra recept!

Anna

2020-06-02

Mycket gott! Funkar med åkerbär och hjortron också. Jag minskar mängden socker till 2 dl strösocker och 1 dl strösocker.

Redaktionen ICAse

2020-06-03

Men lägg av så gott med åkerbär och hjortron <3 Superlyxigt. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept