Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul
Vankas det festligheter? Gör en fryst hallontårta! Festlig, supergod och perfekt att förbereda i förväg. Tårtan består av en digestivebotten med hallonparfait, och på toppen: ett krispigt smul av bakad smördeg och kokos.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
10-12 bitar
Botten
150 g digestivekex
1/2 dl riven kokos
60 g rumsvarmt smör
Hallonparfait
1 vaniljstång
400 g frysta hallon
3 dl syltsocker
6 äggulor
2 dl strösocker
6 dl vispgrädde
Topping
ca 100 g fryst smördeg
1 dl rostade kokoschips
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: väl glutenfria produkter av digestivekex och smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, grädde och smördeg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag läste kommentaren om att den var för söt och tog 1dl mindre strösocker. Men kunde tagit 1dl mindre syltsocker också, för den var fortfarande väldigt söt. Tycker ni kan skriva 2-3dl tex så kan man anpassa lättare. Var rädd att mindre syltsocker ger en sämre konsistens.. Även svårt att veta hur varmt det ska bli i vattenbadet för äggen. För varmt antar jag att de stelnar och blir gryniga. Kanske en indikation på temp hade varit bra.
Malin
2023-08-18Hur menar ni att man ska vispa äggulorna och socker över vattenbadet? Det blir bara grynigt
Elina
2023-01-10Hej Elina! Vad var det som blev grynigt? Äggula och socker eller blandningen när du hade i hallonpuré och/eller grädde? Om det blev grynigt efter hallonpurén så låter det som att blandningen har skurit sig. Sannolikt har då äggulefluffet och hallonpurén haft för olika temperatur. Det är viktigt att hallonpurén får svalna helt och äggfluffet ska få svalna lite grand. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-01-11Och receptet är otroligt bra förklarat, det är lätt att förstå vad man ska göra, så fantastiskt bra recept. //Ivan
Ivan
2022-04-18