Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul
Vankas det festligheter? Gör en fryst hallontårta! Festlig, supergod och perfekt att förbereda i förväg. Tårtan består av en digestivebotten med hallonparfait, och på toppen: ett krispigt smul av bakad smördeg och kokos.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
10-12 bitar
Botten
150 g digestivekex
1/2 dl riven kokos
60 g rumsvarmt smör
Hallonparfait
1 vaniljstång
400 g frysta hallon
3 dl syltsocker
6 äggulor
2 dl strösocker
6 dl vispgrädde
Topping
ca 100 g fryst smördeg
1 dl rostade kokoschips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev en höjdare på släktkalaset! Ett stort plus att man kan förbereda den flera dagar innan. Blev riktigt snygg dessutom :)
Emelie
2024-10-09Hejsan! Jag har ännu inte bakat tårtan men läst ditt recept och kommentarerna noga. 1. Jag har ingen matberedare. Har du något annat förslag? 2. Jag kanske gör tårtan en månad i förväg men kan komma att behöva min runda form med löstagbart kant till annan kaka. Kn jag ta ut tårtan med formen och tina ca 30 min och sedan lossa den från formen och därefter bara t ex ta ett bakpapper runt tårtan och in i i frysen igen? Som du förstår av mina frågor är jag ingen hejare på det här. Jag behöver dina goda råd! Ulla
Ulla
2024-08-03Hej Ulla! Så klart hjälper vi dig! Matberedare kan du strunta i och ta en mortel istället. Mortla kexen och blanda sen med resten och tryck ut smulet i formen. Om du sen behöver formen till fler godsaker, så ta och fodra den med bakplåtspapper runt kanterna (klipp till en ca 12 cm bred remsa och lägg runt kanten) och i botten så är den lätt att få ur så fort den har fryst ordentligt. Lycka till Ulla! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-04Jag läste kommentaren om att den var för söt och tog 1dl mindre strösocker. Men kunde tagit 1dl mindre syltsocker också, för den var fortfarande väldigt söt. Tycker ni kan skriva 2-3dl tex så kan man anpassa lättare. Var rädd att mindre syltsocker ger en sämre konsistens.. Även svårt att veta hur varmt det ska bli i vattenbadet för äggen. För varmt antar jag att de stelnar och blir gryniga. Kanske en indikation på temp hade varit bra.
Malin
2023-08-18