Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

17
6
Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

Vankas det festligheter? Gör en fryst hallontårta! Festlig, supergod och perfekt att förbereda i förväg. Tårtan består av en digestivebotten med hallonparfait, och på toppen: ett krispigt smul av bakad smördeg och kokos.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

Ingredienser

10-12 bitar

Botten

150 g digestivekex
1/2 dl riven kokos
60 g rumsvarmt smör

Hallonparfait

1 vaniljstång
400 g frysta hallon
3 dl syltsocker
6 äggulor
2 dl strösocker
6 dl vispgrädde

Topping

ca 100 g fryst smördeg
1 dl rostade kokoschips

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: väl glutenfria produkter av digestivekex och smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, grädde och smördeg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Ivan

2022-04-18

Och receptet är otroligt bra förklarat, det är lätt att förstå vad man ska göra, så fantastiskt bra recept. //Ivan

Ivan

2022-04-18

Fantastiskt god tårta! Jag är väldigt nöjd, jag har gjort den 2 år i rad, det här är det tredje året. Mycket bra recept!

Maria

2021-04-25

Mycket god tårta. Vi rev även lite limeskal och hade på toppen som blev en bra smakbrytning. Tårtan är dock väldigt söt och vi borde följt Annas råd och minskat mängden socker.