Vaniljbakade plommon med mascarponekräm

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Vaniljbakade plommon med mascarponekräm

En elegant dessert i all sin enkelhet där vaniljbakade plommon serveras med en krämig och syrlig mascarponekräm smaksatt med citron. En perfekt avslutning på middagen!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Vaniljbakade plommon med mascarponekräm

Ingredienser

6 portioner
12   plommon
1 dl  strösocker
4 msk  vatten
1   vaniljstång
1 förp  mascarpone (à 250 g)
1/2 dl  mjölk eller vatten
4 msk  honung
1   citron (1 citron motsvarar 1 msk finrivet skal och 2 msk juice)

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt mascarpone mot laktosfri färskost. Välj laktosfri mjölk eller vatten.

Gör så här

Tips

Är det svårt att kärna ur plommonen kan du låta kärnorna sitta kvar och ta bort dem efter att plommonen bakats.

Istället för mascarpone kan du servera plommonen med smaksatt vispgrädde.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1194 KJ / 285 kCal
Fett14 g
Salt0.6 g
Kolhydrater34 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Plommon i portvin
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sockerstekta plommon med lakritsglass
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommon i amaretto
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vaniljkokta plommon med myntagrädde
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonsoppa med kardemummapannacotta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga plommon med honung och mandel
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga