Vaniljbakade plommon med mascarponekräm

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Vaniljbakade plommon med mascarponekräm

En elegant dessert i all sin enkelhet där vaniljbakade plommon serveras med en krämig och syrlig mascarponekräm smaksatt med citron. En perfekt avslutning på middagen!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Vaniljbakade plommon med mascarponekräm

Ingredienser

6 portioner
12 plommon
1 dl strösocker
4 msk vatten
1 vaniljstång
1 förp mascarpone (à 250 g)
1/2 dl mjölk eller vatten
4 msk honung
1 citron (1 citron motsvarar 1 msk finrivet skal och 2 msk juice)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1194 KJ / 285 kCal
Fett14 g
Salt0.6 g
Kolhydrater34 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Plommon i portvin
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sockerstekta plommon med lakritsglass
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommon i amaretto
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vaniljkokta plommon med myntagrädde
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonsoppa med kardemummapannacotta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakade plommon med yoghurt
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga