Vaniljbakade plommon med mascarponekräm
En elegant dessert i all sin enkelhet där vaniljbakade plommon serveras med en krämig och syrlig mascarponekräm smaksatt med citron. En perfekt avslutning på middagen!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
6 portioner
12 plommon
1 dl strösocker
4 msk vatten
1 vaniljstång
1 förp mascarpone (à 250 g)
1/2 dl mjölk eller vatten
4 msk honung
1 citron (1 citron motsvarar 1 msk finrivet skal och 2 msk juice)
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt mascarpone mot laktosfri färskost. Välj laktosfri mjölk eller vatten.
Gör så här
Tips
Är det svårt att kärna ur plommonen kan du låta kärnorna sitta kvar och ta bort dem efter att plommonen bakats.
Istället för mascarpone kan du servera plommonen med smaksatt vispgrädde.
Istället för mascarpone kan du servera plommonen med smaksatt vispgrädde.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1194 KJ / 285 kCal
Fett14 g
Salt0.6 g
Kolhydrater34 g
Protein5 g
Kommentarer