Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Vaniljglass med kinesiska torkade plommon

Kinesiska torkade plommon är söta, sura, salta och lite peppriga i smaken då de är kryddade med havssalt och kinesisk lakritsrot. Blanda ihop dessa med mild vaniljglass och tillsätt rostad mandelmassa för en knaprig textur. Mycket gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Hacka mandeln grovt och riv mandelmassan grovt. Strö ut mandeln, mandelmassan och sesamfröna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills det fått fin färg.
  4. Ta ut plåten och låt svalna helt så mandelmassan blir lite knaprig. Ju längre den får torka, desto knaprigare blir den.
  5. Ta ut glassen ur frysen och låt den tina något.
  6. Finhacka plommonen och blanda sen ihop med mandelströsslet och glassen, i en bunke. Spara en näve strössel för garnering. Blanda snabbt så att glassen inte hinner tina.
  7. Frys in glassen i sin förpackning igen och ta fram vid servering.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Tips

Kinesiska torkade plommon kan hittas i asiatiska livsmedelsbutiker eller på nätet. Får man inte tag på det kan man göra en egen variant med syrliga torkade bär (t.ex. physalis) som man vänder i lakritspulver.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl riven mandelmassa
  • 1 dl sesamfrön (svarta eller vita, gärna båda sorter)
  • 2 förp havreglass med smak av vanilj (à 280 g)
  • 3/4 dl kinesiska urkärnade torkade plommon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1597 kJ / 382 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer