Vaniljglass med kinesiska torkade plommon

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Vaniljglass med kinesiska torkade plommon

Kinesiska torkade plommon är söta, sura, salta och lite peppriga i smaken då de är kryddade med havssalt och kinesisk lakritsrot. Blanda ihop dessa med mild vaniljglass och tillsätt rostad mandelmassa för en knaprig textur. Mycket gott!

Vaniljglass med kinesiska torkade plommon

Ingredienser

6 portioner
1 dl  sötmandel
1 dl  riven mandelmassa
1 dl  sesamfrön (svarta eller vita, gärna båda sorter)
2   förp havreglass med smak av vanilj (à 280 g)
3/4 dl  kinesiska urkärnade torkade plommon

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Tips

Kinesiska torkade plommon kan hittas i asiatiska livsmedelsbutiker eller på nätet. Får man inte tag på det kan man göra en egen variant med syrliga torkade bär (t.ex. physalis) som man vänder i lakritspulver.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1597 KJ / 382 kCal
Fett24 g
Salt0.19 g
Kolhydrater35 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Vaniljglass med olivolja och himalayasalt
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegansk chokladmilkshake med banan
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glass med matcha och syltad ingefära
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veganska fattiga riddare med vaniljglass och björnbärssylt
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga