Vaniljglass med kinesiska torkade plommon

5
0
Vaniljglass med kinesiska torkade plommon

Kinesiska torkade plommon är söta, sura, salta och lite peppriga i smaken då de är kryddade med havssalt och kinesisk lakritsrot. Blanda ihop dessa med mild vaniljglass och tillsätt rostad mandelmassa för en knaprig textur. Mycket gott!

Skriv ut
Vaniljglass med kinesiska torkade plommon

Ingredienser

6 portioner
1 dl
sötmandel
1 dl
riven mandelmassa
1 dl
sesamfrön (svarta eller vita, gärna båda sorter)
2
förp havreglass med smak av vanilj (à 280 g)
3/4 dl
kinesiska urkärnade torkade plommon

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Tips

Kinesiska torkade plommon kan hittas i asiatiska livsmedelsbutiker eller på nätet. Får man inte tag på det kan man göra en egen variant med syrliga torkade bär (t.ex. physalis) som man vänder i lakritspulver.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1597 KJ / 382 kCal
Fett 24 g
Salt 0.19 g
Kolhydrater 35 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept