ÖVER 60 MIN | Medel

Biscotti med mandel och olivolja

Delikata biscottis är perfekta att ta fram till en bjudning eller till fikastunden, och busenkla att göra då de till stor del sköter sig själva i ugnen. Och du, detta recept på biscotti är dessutom helt veganskt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda alla ingredienser förutom havredryck och citron i en bunke. Nyp ihop ingredienserna med fingertopparna till en smulig massa.
  3. Tillsätt havredryck och citron och arbeta ihop till en deg, överarbeta inte degen. Dela degen i två delar (för 30 st) och tryck ut två längder som är nästan lika långa som bakplåten (ca 5 x 35 cm). Lägg över längderna på en plåt med dubbelt bakplåtspapper (skorporna kan annars bli brända på undersidan).
  4. Grädda i 30 minuter. Ta ut plåten, skär längderna i sneda bitar och vänd skorporna så att snittytan pekar uppåt. Ställ in igen och sänk värmen till 100°C. Låt skorporna torka i ca 50 minuter eller tills de känns lagom knapriga.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Näringsvärdet är beräknat per biscotti.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl grovhackad sötmandel (eller nötter/frön)
  • 2 msk blå vallmofrön
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • knappt 1 msk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g veganskt smör (gärna BreOliv) eller olivolja
  • 1 1/2 dl havredryck Mellan
  • skal från 1 citron
  • 1/2 msk färskpressad citronsaft

Näringsvärde
Per portion

Energi 475 kJ / 113 kCal