Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Julfudge med saffran och pistage

Denna sockersmuliga fudge med saffran och pistagenötter är en god och annorlunda variant av julgodis. Koka ingredienserna under omrörning, häll upp i form och skär i lagom stora tärningar. En fin gå-bort-present när som helst på året.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klä botten och kanter på en avlång bakform, ca 10x25 cm (för 30 st), med plastfolie.
  2. Blanda socker, grädde, mjölk, sirap och saffran i en stor och vid kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning till sockret smält.
  3. Låt sedan koka utan omrörning tills smetens temperatur är 122°C. Kontrollera med en digital kökstermometer.
  4. Grovhacka nötterna.
  5. Ta kastrullen från värmen och rör ner nötterna. Rör sedan med en slev tills smeten blivit tjock och matt.
  6. Häll fudgen i formen, släta till ytan och låt den svalna i kylen. Skär fudgen i tärningar innan den kallnat helt.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: Välj soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt istället för grädde och mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per fudge.

 

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 5 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/2 g saffran
  • 80 g pistagenötter (80 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 468 kJ / 112 kCal