Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vaniljbullar med kanelströssel

Underbart recept på vaniljbullar med kanelströssel. Fyll utkavlad bulldeg med margarin, florsocker och vaniljsocker. Oemotståndligt fikabröd till kaffet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 750 W) ca 30 sek. Tillsätt solhavre, soja- eller rismjölk och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  3. Rör ihop margarin, florsocker och vanilj till fyllningen.
  4. Ta upp och knåda degen på arbetsbänken med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta ca 40 x 30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i bullformar av papper ställda på en plåt. Låt jäsa ytterligare ca 20 min.
  5. Sätt ugnen på 250°C.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över en blandning av socker och kanel.
  7. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min. Låt bullarna svalna på galler.

Tips

Tål du inte ägg kan bullarna penslas med lite solhavre.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2 1/2 dl sojamjölk, rismjölk eller havredryck
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 7 dl vetemjöl
Fyllning
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Pensling
  • ägg
Garnering
  • 2 msk socker
  • 1 tsk mald kanel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?