Lätt lantbröd

340
65
Lätt lantbröd

Med detta standardrecept kan du enkelt baka ditt egna lantbröd. Jättegott att bara äta som det är, servera till soppa eller göra varma mackor av. Byt gärna ut lite av vetemjölet till ett grövre mjöl om du så önskar.

Skriv ut
Lätt lantbröd

Ingredienser

1 bröd
5 dl
vatten
25 g
jäst
1 1/2 - 2 tsk
salt
11 dl
vetemjöl, gärna specialvetemjöl

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

340

Kommentarer

Susanne

2021-04-11

Går även utmärkt att göra med glutenfri mjölmix( 2/3) och glutenfri havregryn (1/3) gör lite kletigare deg innan första jäsningen och gör den till en smidig deg vid utbakningen och ett litet tips innan ni höjer värmen de sista fem minuterna i ugn, spreja med vatten! Blir en härlig yta:)

Redaktionen ICAse

2021-04-12

Hej Susanne! Tack för att du delar med dig av dina tips! ❤ Hälsningar Elina

Mari

2021-03-02

Undrar om detta bröd lämpar sig att fylla med saker, ex nötter, oliver, eller att ha på solrosfrön eller ost ovanpå när man gräddar det?

Ida

2021-02-24

Stefan: Det ger ett saftigare bröd om man inte tar för mycket mjöl. Ett bra råd är att ta minsta mängden mjöl som degen är hanterbar med. Recept är väldigt bra att utgå ifrån, men även samma mjöl är olika torrt och binder olika mycket vätska, och så packar man kanske decilitermåttet lite olika också. Därför se till degens koncestens också och anpassa receptens mått och lita till din egen känsla vilket ger erfarenhet.

Testa liknande recept