Lätt lantbröd
Med detta standardrecept kan du enkelt baka ditt egna lantbröd. Jättegott att bara äta som det är, servera till soppa eller göra varma mackor av. Byt gärna ut lite av vetemjölet till ett grövre mjöl om du så önskar.
Ingredienser
1 bröd
5 dl vatten
25 g färsk jäst
1 1/2 - 2 tsk salt
11 dl vetemjöl, gärna specialvetemjöl (11 dl mjöl motsvarar ca 660 g)
För alla
Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi9837 KJ / 2351 kCal
Fett13 g
Salt14 g
Kolhydrater481 g
Protein59 g
Kommentarer
Kan man låta brödet kalljäsa i en brödkorg över natten och därefter ställa den direkt i ugn, utan att knåda degen igen?
Ulrika
2024-04-05Jättebra bas recept jag brukar referera för att bli mer bekväm med bakning, och experimentera, har provat variationer med mjölk istället för vatten, lite olja i, mm. och blir sällan missnöjd.
Sebastian
2024-03-04Vart i ugnen ska brödet gräddas? Mitten, nedre delen ??
Wilma
2024-02-22Hej Wilma! Tack för din fråga, vi har nu förtydligat receptet. Brödet ska gräddas i mitten av ugnen. Lycka till med bakningen! Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-02-23