Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Lätt lantbröd

Med detta standardrecept kan du enkelt baka ditt egna lantbröd. Jättegott att bara äta som det är, servera till soppa eller göra varma mackor av. Byt gärna ut lite av vetemjölet till ett grövre mjöl om du så önskar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm vattnet till ca 37°C, rör ut jästen och salt i vattnet. Blanda i mjöl. Arbeta ihop en smidig, lite kladdig deg. Låt jäsa under handduk i ca 45 min.
  2. Forma till en limpa (för 1 bröd) och lägg på en smord bakplåt. Låt jäsa under handduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Grädda limpan i ca 35 minuter, plus eventuellt 5 minuter på max värme, för att få en knaprig skorpa.
  5. Låt svalna på galler och skär upp i grova skivor.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 1/2 - 2 tsk salt
  • 11 dl vetemjöl, gärna specialvetemjöl

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info