Lätt lantbröd
Med detta standardrecept kan du enkelt baka ditt egna lantbröd. Jättegott att bara äta som det är, servera till soppa eller göra varma mackor av. Byt gärna ut lite av vetemjölet till ett grövre mjöl om du så önskar.
Ingredienser
1 bröd
5 dl vatten
25 g färsk jäst
1 1/2 - 2 tsk salt
11 dl vetemjöl, gärna specialvetemjöl (11 dl mjöl motsvarar ca 660 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.
Energi9837 KJ / 2351 kCal
Fett13 g
Salt14 g
Kolhydrater481 g
Protein59 g
Kommentarer
Enkelt och ett bra grundrecept
Jolin
2024-12-09Enkelt och fantastiskt gott! Gör alltid dubbel sats och får 2 limpor på en plåt. Det som blir över skivar jag och fryser. Perfekt att ta upp vad man ska ha och rosta.
Ulrika
2024-11-24Kan ju tycka att man ska skriva om 200 grader är varmluft eller över under värme i ugnen, det gäller de flesta recept som man läser, bara så tråkigt att misslyckas med bröd eller mat bara för att temperaturen blir fel, tänker att om det är 200 varmluft så motsvarar det väl ca 250 i vanlig ugn och det är stor skillnad, bara en tanke
Jari
2024-10-11