Lätt lantbröd
![Lätt lantbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246514/cf_259/latt_lantbrod.jpg)
Med detta standardrecept kan du enkelt baka ditt egna lantbröd. Jättegott att bara äta som det är, servera till soppa eller göra varma mackor av. Byt gärna ut lite av vetemjölet till ett grövre mjöl om du så önskar.
![Lätt lantbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246514/cf_259/latt_lantbrod.jpg)
Ingredienser
1 bröd
5 dl vatten
25 g färsk jäst
1 1/2 - 2 tsk salt
11 dl vetemjöl, gärna specialvetemjöl (11 dl mjöl motsvarar ca 660 g)
För alla
Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi9837 KJ / 2351 kCal
Fett13 g
Salt14 g
Kolhydrater481 g
Protein59 g
Kommentarer
Mitt grundrecept för att baka snabbt. Brukar byta ut del av vetemjöl till 2dl rågmjöl och 2dl lantbrödsmjöl samt en skvätt matolja. Var inte rädd för kladdig deg, vik den bara några ggr innan jäsning på plåt
Mattias
2024-07-14Tog 10 dl mjöl och 1 dl havregryn. Fick ett jättegott luftigt bröd med surdegskänsla. Lite torkad timjan följde med också. Viktigt med vattnet när man blandar i jästen tror jag, temperaturen.
Erik
2024-07-13Första gången jag bakar bröd, detta receptet var lätt och smidigt att följa! Bonus att brödet blev supergott!
Agnes
2024-07-12