Lätt lantbröd
Med detta standardrecept kan du enkelt baka ditt egna lantbröd. Jättegott att bara äta som det är, servera till soppa eller göra varma mackor av. Byt gärna ut lite av vetemjölet till ett grövre mjöl om du så önskar.
Ingredienser
1 bröd
5 dl vatten
25 g färsk jäst
1 1/2 - 2 tsk salt
11 dl vetemjöl, gärna specialvetemjöl (11 dl mjöl motsvarar ca 660 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi9837 KJ / 2351 kCal
Fett13 g
Salt14 g
Kolhydrater481 g
Protein59 g
Kommentarer
Kan ju tycka att man ska skriva om 200 grader är varmluft eller över under värme i ugnen, det gäller de flesta recept som man läser, bara så tråkigt att misslyckas med bröd eller mat bara för att temperaturen blir fel, tänker att om det är 200 varmluft så motsvarar det väl ca 250 i vanlig ugn och det är stor skillnad, bara en tanke
Jari
2024-10-11Jag följde receptet men lade i lite jordnötssmör + 25g Smör. Det blev kanon! Penslade lite smör på för att få en krispig yta. Jag behövde inte knåda något. Mvh
Alexander
2024-09-11Mitt grundrecept för att baka snabbt. Brukar byta ut del av vetemjöl till 2dl rågmjöl och 2dl lantbrödsmjöl samt en skvätt matolja. Var inte rädd för kladdig deg, vik den bara några ggr innan jäsning på plåt
Mattias
2024-07-14