Gammeldags blåbärskaka i stekpanna
Blåbär är både nyttigt och gott. För dig som gillar att baka så är det här receptet på gammeldags blåbärskaka i stekpanna en riktig höjdare. Servera den smarriga blåbärskakan till kaffet eller på kalaset.
Ingredienser
4 portioner
50 g margarin
1 1/2 dl mjölk
25 g jäst
3 msk socker
1 knivsudd salt
1 msk nykrossad kardemumma
3 1/2 dl mjöl
matfett till stekpannan
4 dl färska blåbär
1 dl socker
grädde eller glass till servering
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin och ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättning samt havre- eller sojaglass.
Gör så här
Tips
Kakan kan göras på frysta blåbär men de släpper lite med vätska. Gör kakan som en säsongkaka efter årstid och bär.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Låter otroligt god och lockande! Men... " 4 dl blåbär"; färska eller frysta? "Lägg på blåbär och låt jäsa"; men hur länge? "Värm upp pannan på spisen"; hur länge? //Pia
Pia
2021-07-22Hej igen Pia! Nu har våra kockar sett över receptet. Du kan göra kakan på både frysta eller färska blåbär. Frysta blåbär släpper lite mer vätska bara. Degen ska jäsa i 20 minuter när den ligger i pannan. Hoppas att du vill testa receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-18Hej Pia! Tack för dina frågor. Pga semestertider kommer tyvärr vårt svar att dröja. Du kanske vill testa detta recept https://www.ica.se/recept/blabarskakor-715234/ istället? Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-22