Gammeldags blåbärskaka i stekpanna
Blåbär är både nyttigt och gott. För dig som gillar att baka så är det här receptet på gammeldags blåbärskaka i stekpanna en riktig höjdare. Servera den smarriga blåbärskakan till kaffet eller på kalaset.
Ingredienser
4 portioner
50 g margarin
1 1/2 dl mjölk
25 g jäst
3 msk socker
1 knivsudd salt
1 msk nykrossad kardemumma
3 1/2 dl mjöl
matfett till stekpannan
4 dl färska blåbär
1 dl socker
grädde eller glass till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Låter otroligt god och lockande! Men... " 4 dl blåbär"; färska eller frysta? "Lägg på blåbär och låt jäsa"; men hur länge? "Värm upp pannan på spisen"; hur länge? //Pia
Pia
2021-07-22Hej igen Pia! Nu har våra kockar sett över receptet. Du kan göra kakan på både frysta eller färska blåbär. Frysta blåbär släpper lite mer vätska bara. Degen ska jäsa i 20 minuter när den ligger i pannan. Hoppas att du vill testa receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-18Hej Pia! Tack för dina frågor. Pga semestertider kommer tyvärr vårt svar att dröja. Du kanske vill testa detta recept https://www.ica.se/recept/blabarskakor-715234/ istället? Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-22