Vaniljbullar

Betyg 4.1 av 5.114 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Vaniljbullar

Dessa smarriga vaniljbullar gör du på en vanlig bulldeg. Bullarna fyller du med en blandning av smör, socker och vaniljsocker. Över de saftiga vaniljbullarna strör du mandelsplitter innan gräddning och när bullarna svalnat ringlas glasyr på florsocker över.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Vaniljbullar

Ingredienser

30 st
50 g smör
5 dl mjölk
50 g färsk jäst för söta degar
1 1/2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
1 krm salt
ca 15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)

Fyllning

200 g rumstempererat smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vaniljsocker

Till pensling och topping

1 ägg
50 g mandelsplitter

Glasyr

2 dl florsocker
4 - 4 1/2 tsk vatten

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

21 st
  • Lätta att baka. Bara följa receptet. Sist men inte minst, såååå goda!!

    Eva

  • Någon har vänt på smör. Det ska väl ändå vara 200g i smeten och 50g man penslar på?? Det här blir en väldigt torr bulle, och en plåt fylld av smält och bränt smör...

    Aron

  • På tok för mycket smör i fyllningen, utlöste brandlarm när smöret smälte i ugnen!!

    Evert

  • Använder florsocker istället för strösocker samt 100 gr smör i fyllningen anser att det räcker. 👩🏻‍🍳 Lena

    Lena

  • ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Christina

  • Jättegoda, jag använder ingen maskin. 850g mjöl tycker jag blir perfekt och gräddas i 200 grader i någon minut längre istället👌🏻

    Eva-lena

  • Första gången missade jag att man skulle blanda smör och sockret till fyllningen, men det var bara bra, för jag bredde på smör (mycket mindre än vad som anges i receptet) och strödde sedan över sockerblandningen innan jag rullade ihop degen. Då slapp jag få kvar en massa sockerblandat smör. Dessutom gjorde jag 48 bullar, som jag tycker ger tillräcklig storlek på en bulle. I övrigt är det ett bra recept.

    Agneta

  • Det blev alldeles för mycket smör i fyllninger - eller så kan jag inte rulla bullar :) Mycket smör kom ut ur bullarna och blev till en mycket smörig knäck. Bullarna själva smakar som french toast - bröd bakad i smör. Jag tror inte att jag mätte fel, men who knows :D

    Madli

  • Så himla goda 🥰 Jag gjorde dubbelsats så nu har vi bullar hela året ut 😍

    Anneli

  • Jättegoda, har lite mandelmassa i också. Sååå gott

    Agnetha

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi959 KJ / 227 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Havreplättar med banan
    Betyg 4 av 5.289 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gammeldags blåbärskaka i stekpanna
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frestande laktosfria kardemummabullar
    Betyg 3.7 av 5.82 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdegsfrallor (nattjästa)
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lussebullar
    Betyg 4.2 av 5.2651 personer har röstat
    Receptet har 222 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad