Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån

Ett charmigt recept på plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån som är en fransk efterrätt. Du gör clafoutisen av bland annat plommon, ägg, socker, mjöl och mandelspån. En deliciös dessert!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Halvera plommonen och kärna ur dem.
  3. Smält smöret och låt det svalna.
  4. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda kardemumma, salt, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
  5. Tillsätt detta till äggvispet tillsammans med det smälta smöret. Rör smeten slät och tillsätt därefter mjölken i en tunn stråle.
  6. Fördela plommonhalvorna i portionsformar som är ca 3 cm höga. Fyll upp varje form till 3/4 med smeten.
  7. Strö flagad mandel på toppen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de börjar få fin färg. Pudra florsocker över och servera genast.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör och mjölk mot laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkfria produkter.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g plommon
  • 25 g smör
  • 3 ägg
  • 0,8 dl socker
  • 1 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 0,8 dl vetemjöl
  • 1 1/3 dl mjölk (3%)
  • 50 g mandelspån
  • florsocker till pudring
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?