Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån

2
1
Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån

Ett charmigt recept på plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån som är en fransk efterrätt. Du gör clafoutisen av bland annat plommon, ägg, socker, mjöl och mandelspån. En deliciös dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån

Ingredienser

6 portioner
250 g plommon
25 g smör
3 ägg
4/5 dl socker
1 1/2 tsk malen kardemumma
1 krm salt
1/2 msk vaniljsocker
4/5 dl vetemjöl
1 1/3 dl mjölk (3%)
50 g mandelspån
florsocker till pudring

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör och mjölk mot laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkfria produkter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Sara

2009-09-21

Gott, ser snyggt ut att bjuda på och framförallt lättgjort.