Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån

Ett charmigt recept på plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån som är en fransk efterrätt. Du gör clafoutisen av bland annat plommon, ägg, socker, mjöl och mandelspån. En deliciös dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån

Ingredienser

6 portioner
250 g  plommon
25 g  smör
3   ägg
4/5 dl  socker
1 1/2 tsk  malen kardemumma
1 krm  salt
1/2 msk  vaniljsocker
4/5 dl  vetemjöl
1 1/3 dl  mjölk (3%)
50 g  mandelspån
florsocker till pudring

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör och mjölk mot laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkfria produkter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Gott, ser snyggt ut att bjuda på och framförallt lättgjort.

Sara

2009-09-21

Testa liknande recept

Plommonsoppa med kardemummapannacotta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakade plommon med yoghurt
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarbermuffins med mandelgrotta
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonpaj med mandel
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
”Plumepork” med spenat- och mandelsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga