Vanilj- och limesill

Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Vanilj- och limesill

Sillen är ett återkommande måste på julbordet och det är därför kul att variera med olika inläggningar. I den här magnifika versionen blandas sillen med de ovanliga smaksättarna limeblad, vaniljstång och apelsin och blir till en höjdarkombination!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Vanilj- och limesill

Ingredienser

10 portioner
1 citron
1 apelsin
1 lime
2 - 2 1/2 burkar urvattnad inläggningssill
1 sats inläggningslag (se recept under steg 1)
1 vaniljstång
1 silverlök
4 kaffir limeblad
3 lagerblad
6 vitpepparkorn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Detta är en oväntat god inläggning! Jag gjorde den för att ha med en lite udda variant förra året och den blev klart bäst. Jag hittade inga limeblad, men det blev gott ändå!

    Cecilia

  • Oavsett bild så blev vi jätteförtjusta i denna inläggning Kommer att bli en ofta återkommande rätt på vårt smörgåsbord

    Maud

  • Hej. Är inte bilden växlad med Het Honungssill för honungssillen bör bli vit med lite grönt i. Det är något som inte stämmer!!?? Thore Svensson

    Thore

Testa liknande recept

  • Björnbärssill på tångknäcke
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inlagd sill med apelsinsmak
    Betyg 2.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Flädersill
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Citron- och pepparrotssill
    Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brantevikssill
    Betyg 4.8 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad